Dağ gibi destek! Türkiye, Diyarbakırlı annelerin yanında

Dağ gibi destek! Türkiye, Diyarbakırlı annelerin yanında

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın HDP'ye "O çocukları getirin" çağrısı yankı buldu. Türkiye, evladı PKK'nın elinde olan anaların çığlığını duydu.

Terör örgütü tarafından çocukları dağa çıkarılan ailelerin isyanı büyüyor. HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kapısına dayanan aile sayısı bir haftada 20'ye yükseldi. Belediyenin karşısında çadır kurup oturma eylemi yapan ailelerden 8'i dün sabah BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Demirtaş, çocukların durumlarıyla ilgili Kandil'e gidip görüşme yapacağını söyledi. Dağa kaçırılan Fırat Aydın Eren'in babası Selami Eren "Eylemimiz amacına ulaştı gibi. Demirtaş, hatalar varsa düzeltileceğini belirtti. Ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti" dedi. Anne Mahfuze Eren de duygularını "Oğlum 40 gündür dağda. Her gün, 'Acaba bir şey olacak mı?' diye bekliyorum. İnanıyorum ki o uçağı kullanan pilotun, askerin de annesinin eli yüreğindedir. İnşallah barış gelir, hiç bir anne ağlamaz" şeklinde dile getirdi. 15 yaşındaki çocuğu dağa çıkarılan anne Saniye Çetiner "Eşim fenalaştı, hastaneye kaldırdık. Kocamı da mı vereceğim. Diğer çocuğum benimle konuşmuyor, onu da mı vereceğim?" diye sordu.
BDP il binasında önceki gün darp edildiklerini iddiasında bulunan anne Halime Çetiner ise "Bizimle dalga geçtiler. İçimiz yanıyor. Üç kadın binanın mescidinde sabaha kadar ağladık. Çocuğumuzu onların götürdüğünü biliyoruz" diye konuştu.
Annelere destek ülke genelinde çığ gibi. Sivil toplum kuruluşları, PKK'nın çocukları bir an önce bırakmasını istedi. Ancak HDP'liler açıklamalarıyla şaşırttı. HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak Meclis'te "BDP, HDP ve AKP, hodri meydan beraber Kandil'e gidelim. Başbakan'ın Mekap'larını da biz alalım. Gidelim sadece o çocukları değil dağdaki bütün çocukları getirelim. Var mısınız?" diye sordu. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise "Hiçbirimiz çocukların savaşa sürülmesini istemeyiz. Söz konusu durum çocukların savaşa sürülmesi değil" şeklinde tuhaf bir açıklamada bulundu.

NE DEDİLER?

ÇOCUKLARIMIZI VERİN
Çocukları kaçırılan ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dağkapı Meydanı'nda başlattığı oturma eylemi sürüyor. Sinir krizleri geçiren anneler evlatlarının bir an önce dönmesini beklediklerini bildirdi.

AK Parti'li Prof. Dr. Mazhar Bağlı:
PKK, çocukların duygularını derinden kamçılayacak birtakım ütopyalar vaat ediyorlar. İşin ahlaki olmayan yanı da budur. Zaten o yaştaki bir çocuğun kendi başına karar alması mümkün değil.

AK Parti'li Mihrimah Belma Satır:
Bundan 22 yıl önce dağa gitmiş kişilerin aileleri de çocuklarını istiyor. Bu çok önemli bir nokta ve PKK'ya karşı bir net bir duruş. Bu tip protestoların Anadolu'nun birçok ilinde yayılacağını düşünüyorum.

MHP'li Özcan Yeniçeri:
PKK tarafından dağa kaçırılan çocuk sayısı basına yansıdığı gibi 351 değil, 1082. Gerçekte yolu HDP kestirip insanları dağa kaçırtıyor, sonra da AK Parti ile pazarlık yapıp, taviz koparmaya çalışıyor.

MAZLUMDER Ahmet Faruk Ünsal:
18 yaşın altındaki kişiler uluslararası standartlara göre çocuk. Bu çocuklar, ailelerin iddialarına göre devrimcilik gibi romantik duygularla gitmiş olabilir. Onlar nihayetinde 5 yıldızlı tatil köylerine gitmedi!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...