BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Bayramın ağız tadı: Baklava

Bayramın ağız tadı: Baklava

Lezzeti ile bayramların vazgeçilmez tadı arasına giren baklava, Gaziantep’te bir başka özenle yapılıyor. Gaziantepli baklava ustaları, bu günlerde Ramazan Bayramı için Türkiye’nin dört bir yanına hatta, Avrupa ülkelerine dahi baklava gönderiyor.



GAZİANTEP- Türk mutfağının özgün tatlılarından olan ve Gaziantep ile özdeşleşen baklava, Ramazan Bayramı’nda Türkiye’nin dört bir yanına, hatta Avrupa ülkelerine dahi gönderiliyor. Gaziantep’te 1887 yılından bu yana baklava ve kebap başta olmak üzere yöre mutfağının özgün yemeklerini müşterilerine sunan ‘İmam Çağdaş Lokantası’nın üçüncü kuşak temsilcisi Burhan Çağdaş, lezzet deryası olarak tanımladığı baklavanın hazırlığının, hiç de yemesi kadar kolay olmadığını, çok uzun ve zahmetli bir uğraş sonrasında servis edildiğini söyledi. Lezzetli bir baklava için, emek ve sabrın yanı sıra temkinli olmak gerektiğini, bazıların sandığı gibi birkaç kat yufka ve bir avuç Antepfıstığı ile işin bitmediğini ifade eden Çağdaş, “Baklavanın unundan yağına, işçiliğinden fırın sıcaklığına ve kıvamına kadar her şeyi özeldir” dedi. Sabır ve emek Baklavanın vitrine konulana kadar çok maceralı ve sabırlı bir süreçten geçtiğini belirten Çağdaş, yufkada kullanılan undan, kullanılan sadeyağa kadar herşeyi özenle seçtiklerini vurguladı. Baklava imalatının yaz aylarına göre, kış ve bahar aylarında arttığına işaret eden Çağdaş, “Gaziantepliler günde 1-1.5, Gaziantep dışından gelenler ise 3 ton dolayında baklava tüketir” dedi. Çağdaş, baklava çeşitlerinin, normal 12, özel kare 16.5, şöbiyet ve havuç dilimi 15, dolama, sarı burma ve Antepfıstığı ezmesinin ise 18 milyon lira fiyatla satıldığını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT