Hafter Sisi'yi örnek alacağını açıkladı!

/ Kaynak: AA
Hafter Sisi'yi örnek alacağını açıkladı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'da ordu birlikleriyle çatışan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in eski Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'yi örnek alacağı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Hafter'e bağlı birliklerin sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi, Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde Sisi'nin önde olduğu yönündeki göstergelerden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Sisi zor ve önemli bir görevi başarıyla yerine getirerek Mısır'ı Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın pençesinden kurtardı" dedi. Hafter'in Sisi'nin yolundan gideceğini vurgulan Hicazi, "Sisi izlenmeye ve ümitlenmeye değer bir iş gerçekleştirdi. Çünkü, Mısır'ın geleceği, Sisi'nin başarısına bağlıydı. Hafter, Sisi'nin yolunu takip edecek. Eğer halk isterse Hafter cumhurbaşkanlığına aday olabilir" diye konuştu.Hicazi bazı Arap ülkelerinden destek aldıkları yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Bize şu ana kadar kimse destek sağlamadı ancak terörle mücadelemize ve bölgenin istikrara kavuşması için yapılacak her türlü yardıma hazırız" şeklinde konuştu.Emekli Tuğgeneral Halife Hafter, bir süre önce Bingazi'de çeşitli suçlamalarda bulunduğu devrimci gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...