Taksim sakin, polis tedbirli

Taksim sakin, polis tedbirli

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle Mecidiyeköy esnafını uyardı.

Gezi Olaylarının 1'inci yıl dönümünde sosyal medya üzerinden Taksim'e çıkma çağrısı yapılması üzerine polis ekipleri sabahın erken saatlerinde bölgede konuşlanmaya başladı. Gezi Olaylarının 1'inci yıl dönümü sebebiyle Taksim Dayanışması'nın sosyal medya üzerinden çağrı yapması üzerine Taksim ve çevresine sabahın erken saatlerinde çok sayıda polis ekibi takviye edildi. Gezi Parkı henüz kapatılmazken, Taksim ve civarına polis ekipleri gelmeye devam ediyor.

25 BİN POLİS GÖREVDE
Bu arada Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniye 25 bin polis güvenlik önlemi alacak. Bu önlemler çerçevesinde ana yollarda barikat kurulmayacak. Toplu taşıma araçları da normal seferlerini yapacak. Taksim ve çevresinde 50 adet TOMA hazır tutulacak.

Mecidiyeköy ve bölgedeki esnafa gönderilen "tebliğ" yazısında, güvenlik nedeniyle cadde üzerinde bulunan masa ve saksıların kaldırılması istendi.Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

''İllegal oluşumlar tarafından düzenlenebilecek olan eylemlerle ilgili olarak, güvenlik zafiyetini en aza indirebilmek ve gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla barikat ve engel oluşturulabilecek cadde üzerinde bulunan firmanıza ait saksıların 29/05/2014 tarihi itibarıyla kaldırılması; 31/05/2014 tarihinde olabilecek eylemlerde işyerlerinin ve vatandaşların güvenliği açısından firmanıza ait saksı, çöp bidonları, masa, sandalye, reklam panosu ve şemsiye vs. türünde malzemelerin 31/05/2014 ve 01/06/2014 günleri tamamen kaldırılması gerektiği...''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...