Madenciler 6 saat çalışıp 43 yaşında emekli olacak

Madenciler 6 saat çalışıp 43 yaşında emekli olacak

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, en büyük vergi affıyla birlikte madenciliği sil baştan değiştirecek tasarının ayrıntılarını da tek tek anlattı

Başbakan Erdoğan, Grup toplantısı öncesi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF), Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezinde düzenlenen 30. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında paralel yapıyla mücadeleye değinip esnafı uyaran Erdoğan, "Hibe, himmet, zekat dediler, esnafımızdan para topladılar, gittiler o paraları Türkiye'ye ihanet için kullandılar. Desteğinizin devam etmediğini biliyorum ama destek verenleri uyarmanızı sizlerden rica ediyorum" dedi. Bu ay çıkacak olan tarihin en büyük vergi affının ayrıntılarını anlatan Başbakan, Soma şehitlerinin yakınlarına tanınan hakları ise şöyle sıraladı:
- Bir gün bile çalışmış olsa sigortalı olarak vefat eden madencilerin yakınlarına maaş verilecek. - Vefat etmiş madencilerin prim borçları silinecek. - Yakınlarına istihdam hakkı getirilecek, muhtaçlık şartı kaldırılacak. - nbsp;Soma'daki ölüm ocağında çalışan işçilere, madenin kapalı olduğu dönem için işveren tarafından maaş ödenmesi şartı getirilecek. - Madenciler için emeklilik yaşı 55'ten 50'ye çekilecek. 43 yaşında emekli olabilecekler. - Çalışma süresi günde 8 saatten 6 saate indirilecek. - Yeraltında çalışan işçilerin yıllık izinleri 4 gün artırılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...