Bir anne de Belçika'dan, isyan 'sınır'ı aştı

Bir anne de Belçika'dan, isyan 'sınır'ı aştı

GÜNDEM Haberleri

"Evladım 'anne beni kurtar' diye yalvardı. Kamptakiler ise, 'Israr etme başına kötü şeyler gelir' deyip beni tehdit etti."

Belçika'da yaşayan Mardinli Fahriye Alptekin, Almanya doğumlu oğlu Halil Alptekin'in Anvers kentinde PKK'ya yakınlığı olduğu iddia edilen bir kulüpte futbol oynarken 18 yaşında örgüt tarafından kaçırıldığını söyledi. Anne Fahriye Alptekin, 5 yıl evvel kaçırılan oğlunu kenti çabaları ile 1 yıl sonra görebildiğini belirterek, "Çocuğum ağlıyordu, 'Anne beni götürebilirsin, sen başarabilirsin' diyordu. Ama kamptakiler, 'Gönüllü olarak burada' deyip izin vermediler. Gönüllü olsa ağlar mı oğlum?" diye gözyaşı döktü. Fahriye Alptekin, KCK'nın Avrupa sorumlularından Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal'a gittiğini belirterek, "Onlara 'Oğlum gönülsüzdür geri gelsin' dediğimde bana, 'Herkes sizin gibi oğlunu isterse bu savaşı kim sürdürecek. Bunun peşini bırakın yoksa başınıza iş gelir' deyip aleni bir biçimde tehdit ettiler" diye konuştu. Oğlu Halil için Başbakan'dan yardım isteyen acılı anne, BDP'ye de "Gidip askeri alıyorsunuz, benim çocuğumu da alın" diye sitem etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...