G-7 17 yıl sonra Rusyasız toplandı

G-7 17 yıl sonra Rusyasız toplandı

DÜNYA Haberleri

G-7, 17 yıl aradan sonra ilk kez Rusya'sız toplandı. İlk gün oturumundan Rusya'ya, Ukrayna konusunda daha ağır yaptırım sinyali çıktı.

Dünyanın en büyük 7 ekonomisini bir araya getiren 17 yıl sonra Rusya'nın katılımcı olmadığı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Liderlerin ortak açıklamasında Ukrayna'da yaşanan gelişmelere bağlı olarak, Moskova'ya daha kapsamlı yaptırım ve kısıtlamalar uygulanabileceği vurgulandı.

Oturum sonrası konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Putin bir an önce etkisini kullanıp Ukrayna'da tansiyonu düşürmezse ağır yaptırımlarla karşılaşabilir" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen G-7 zirvesi bugün de devam edecek. Zirvenin ana gündem maddesi, "Ukrayna krizi sonrası Avrupa'nın enerji güvenliği". Zira Avrupa, petrol ve doğalgaz ihtiyacının üçte birini Rusya'dan sağlıyor. Ama Rusya bu yıl zirvede yok.

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Kanada, Japonya ve İtalya, Kırım'ın ilhakı sonrası Rusya'nın G-8 üyeliğini askıya almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...