Koç'tan aldığı tesis ile dünyaya sucuk satacak

Koç'tan aldığı tesis ile dünyaya sucuk satacak

Ekonomi Haberleri

Namet, hayvan yetiştirme kapasitesi 24 bin büyükbaş olan Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisi ile Orta Doğu pazarına açılma hazırlıklarına hız verdi.

Geçtiğimiz yılın başında 15.5 milyon lira bedelle Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisi'ni Koç Holding'den satın alan Namet, tesise 20 milyon liralık yatırım yaptı. Hayvan yetiştirme kapasitesi 24 bin büyükbaş hayvan olan tesis sayesinde bölge ekonomisine yem ve hayvan alımıyla toplamda 150 milyon liralık katkı sağladıklarını söyleyen Namet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Kayar, daha önceki çiftlik sahibi Koç Ailesi'nin bu işi yıllarca başarıyla götürdüğünü söyledi. Bu işi iyi bildiklerini, dördüncü kuşak olarak sürdürmeye devam ettiklerini belirten Kayar, "Bu sektöre doktorundan dişçisine kadar bilen bilmeyen çok kişi yatırım yaptı. Fakat başarılı olamayarak çıkmak zorunda kaldı. Bizim asli işimiz kırmızı et üretimidir. Böyle bir alım için fırsat kolluyorduk ve imkân çıkınca değerlendirdik. Yem bitkilerinin bu bölgede yetişiyor olması da bizi cezbeden diğer ayrıntıydı" dedi. nbsp;
Geçtiğimiz yılki 710 milyon liralık cirolarını bu yıl yüzde 10 artırmayı hedeflediklerini belirten Faruk Kayar, önümüzdeki dönemde ihracata ağırlık vereceklerini söyledi. Yapmayı planladıkları cironun yarısını ihracattan elde etmek istediklerini belirten Kayar, "Özellikle Orta Doğu Bölgesi kaliteli şarküteri ürünlerimize büyük ilgi duyuyor. Türkiye'ye gelen turistler dönerken ürünlerimizi de yanlarında götürüyorlar" dedi. nbsp;


Kuraklık et fiyatlarını yükseltecek nbsp;
Kış aylarının kurak geçmesiyle yem fiyatlarının da arttığını belirten Faruk Kayar, "Yem fiyatlarına paralel olarak et fiyatlarının da artması bekleniyor" dedi.


Güven Adalı / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...