Demirtaş: PKK, uzman çavuşu serbest bırakmalı

Demirtaş: PKK, uzman çavuşu serbest bırakmalı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da eylem yapan anneleri "para almakla" suçlayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, o sözleri yalanladı.

Yenişehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan Demirtaş Lice'de PKK'lıların kaçırdığı uzman çavuşun eşiyle görüştüğünü belirterek "Çavuşun derhal ailesinin yanına dönmesi için bırakılması çağrısında bulunuyorum" dedi. Oturma eylemi yapan ailelerin talep ve isteklerini ailelerle görüştükten bir gün sonra Kandil'de KCK yetkililerine ulaştırdıklarını söyleyen BDP Eş Başkanı şöyle devam etti: "O görüşmede bazı aileler 'gelip aramızda bazı açıklama yapanlar var. Kim olduklarını bilmiyoruz' dediler. Benim, 'istihbarattan para alıyorlar' dediğim kişiler onlar işte. Çocukları dağda olan aileler için söylemedim." Diyarbakır'daki Çözüm Çalıştayı'nı da değerlendiren Demirtaş "Gecikmiş olsa da yol haritası hazırlığı girişimi önemlidir. Çünkü buna acil ihtiyaç vardı" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...