Dönüşümde ikinci dalga Okmeydanı'ndan başlıyor

Dönüşümde ikinci dalga Okmeydanı'ndan başlıyor

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 6.5 milyon konutun yenileceği kentsel dönüşüm sürecinde yeni dalganın ağustosta başlayacağını açıkladı.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimler sebebiyle birkaç aylık duraklama olduğunu ifade eden Güllüce, "Çalışmalar iyi gidiyor. Bazı belediyelerle görüşmeye başladık. Ağustosta faaliyetler hızlanır. Riskli bina konusunda ilçe belediyelere yetki verdik. Kentsel dönüşümün Türkiye genelinde yapılması lazım" dedi. Okmeydanı'nın riskli alan ilan edilmesini de değerlendiren Güllüce, "Belediye başkanı bu işin yüzde 80 istendiğini aktardı. Siyasi tarafa çekmeden yapılması lazım. Okmeydanı'nın Taksim'e bakan tarafı çok riskli, yıkılması lazım" diye konuştu. Sahildeki yapılaşmalarla ilgili olarak ise Güllüce, belediye başkanlarının uygulama yapması gerektiğini belirterek, "Özellikle Bodrum ve Marmaris'te fazla görevini yapmıyorlar. İçişleri Bakanlığı ile üzerine gideceğiz" dedi. nbsp;
Cenk Esen / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...