82'inci vilayet! 3. Havalimanı birçok ilden büyük...

82'inci vilayet! 3. Havalimanı birçok ilden büyük...

GÜNDEM Haberleri

Bütün engelleme çabalarına rağmen Türkiye'yi hava ulaşımında köprü yapacak 3. havalimanının temeli atıldı. Dev proje, 3 yıl sonra hizmete girecek.

Önce Gezi olayları ardından 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri ile İstanbul'un 3. havalimanını engellemek isteyenler hayal kırıklığına uğradı. Başbakan Erdoğan, temele ilk harcı koydu ve karanlık güçlerin hevesi kursaklarında kaldı. Özellikle THY'nin rakipleri, başta Lufthansa olmak üzere Avrupa devi havayolu şirketlerinin istemediği 3. havalimanının temel atma töreninde konuşan Erdoğan, "Bugün sadece İstanbul değil, Türkiye tarihi bir anı yaşıyor. 6 kıtanın, bütün dünyanın en büyük havalimanı, işte bugün burada yükselmeye başlıyor. Şahsen bu tarihi ana şahitlik etmenin bahtiyarlığı içindeyim. İstanbul adına, Türkiye adına, insanlık adına büyük bir heyecanı yaşıyor, buna şahitlik ediyor olmanın iftiharı içindeyim" sözleriyle başladı.
GEZİZEKALILARA İNAT!
Konuşması temel atma alanını dolduran vatandaşlarca "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla kesilen Başbakan Erdoğan, "Geçen yılın mayıs ayında bazı gezizekalılar türedi. Bu gezizekalılar maalesef bu havalimanını hazmedemediler. Çünkü onların böyle bir devasa bir havalimanının yapılmasını tahayyül etmeleri mümkün değildi. Zira onların hayalleri bizim fiillerimizin ulaştığı yere ulaşamaz. Ve onlar Türkiye'yi hala 12 yıl önceki gibi görmek istiyorlar. Biz ise öyle değil, biz dünyada Türkiye'nin marka olduğu günlere dönmek istiyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin gerçekleştirdiği küresel projelerin belirli bir kesimi rahatsız ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Geçen yıl sokağa çıkanlar, günlerce polisle çatışanlar arkalarında kan, ölüm, gözyaşı bırakanlar aslında hiçbir zaman neye karşı çıktıklarını anlamadılar ve anlamayacaklar. Onlar, Türkiye'nin o kutlu yürüyüşünün durdurulması için maşa olarak kullanıldılar. Onların derdi ne ağaçtı, ne fidandı, ne çiçekti... Ama 17 Aralık ve 25 Aralık'ta yaptığı ihanetin gayet iyi farkında olan bir örgüt karşımıza çıktı. Kendisini Türkiye düşmanlarına kiralayan bir örgüt... Bu büyük havalimanı ihalesini kazanan işadamları hedefe konuldu. Amaç Marmaray'ı, hızlı treni, en çok da bu projeyi engellemekti. Operasyona yolsuzluk görüntüsü verdiler ama aslında Türkiye'nin büyük projesine ve Türkiye'ye saldırı düzenlediler. Hamdolsun o tuzakları bozduk" diye konuştu. Tüm engellemelere rağmen temeli attıklarını belirten Erdoğan, "Bütün dostlarımız bugün bizi seyrediyor ve gıpta ile bakıyor. Düşmanlarımız da bizi şu anda seyrediyor. Bu büyük projeyi engelleyemedikleri için büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar" nbsp;ifadelerini kullandı. Fikret Çengel İSTANBUL

nbsp;82'inci vilayet! 3. Havalimanı birçok ilden büyük...
Projeyi, Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon-Mapa Ortak Girişim Grubu yapacak. Erdoğan, havalimanının ilk etabının 29 Ekim 2017'de açılacağı sözünü aldı.
nbsp;82'inci vilayet! 3. Havalimanı birçok ilden büyük...
DENİZ GÖKÇE YİNE ORADAYDI
Başbakan, tören öncesinde Deniz Gökçe Bülbül isimli engelli genç kızla gö-rüştü. Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlediği her mitinge katılan Bülbül, "Halimi hatırımı sordu. Ayağa kaldıran bir iskemle istedim. Kullandığım akülü araç da onun hediyesiydi. Türkiye'de yoksa yurt dışından getirin talimatı verdi" dedi.

120 bin kişi buradan ekmek yiyecek...
Erdoğan, sadece bir havalimanı değil, adeta büyük bir şehir inşa ettiklerini belirterek, "İnşaat dönemi boyunca burada 80 bin kişi istihdam edilecek. Havalimanı hizmete girdiğinde yıllık ortalama 120 bin kişi burada istihdam edilecek. Hastanesinden oteline, ibadethanesinden kongre merkezine kadar bir şehirde olması gereken ne varsa, bu havalimanında bunların hepsi bulunacak. Her türlü konforun yanında havalimanı, kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil bir havalimanı olarak inşa edilecek, bu şekilde hizmet verecek. Sadece büyüklüğüyle değil, yeşiliyle, sosyal yapısıyla, sosyal altyapısıyla dünyanın en modern havalimanını, Türkiye'ye, inşallah dünyaya kazandırmış olacağız" diye konuştu.


nbsp;82'inci vilayet! 3. Havalimanı birçok ilden büyük...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...