4 yıl sonra gelen itiraf İsrail'i karıştırdı

4 yıl sonra gelen itiraf İsrail'i karıştırdı

DÜNYA Haberleri

Baskını yapan Shayetet 13 Deniz Gücü'nün 6 eski komutanı, "İçinde 600 insan olan gemiye böylesi bir saldırı acemice" deyince İsrail karıştı.

Mavi Marmara davasında eski İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında Türk mahkemelerince yakalama kararı verilmesi İsrail'i karıştırdı. Ashkenazi ile birlikte eski nbsp;Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, eski İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi ile eski İstihbarat Başkanı Amos Yadlin hakkındaki yakalama kararı üzerine, nbsp;saldırıyı düzenleyen "Shayetet 13" Deniz Gücü Birliği'nin 6 eski komutanı ilk kez saldırıdaki hataları itiraf etti. İsrail'in en büyük haber portalı Ynetnews'e konuşan Shaikeh Brosh isimli komutan, içinde 600 insan olan bir gemiye yapılan saldırının "acemice" olduğunu belirtti. Brosh, "Shayetet bu şekilde operasyon yapmaz. Mavi Marmara'nın bu şekilde üstüne gitmeleri düzensiz savaş konseptine uyan bir şey değil" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...