Irak'taki patlamalarda 20 kişi can verdi, 110 yaralı var

/ Kaynak: AA
Irak'taki patlamalarda 20 kişi can verdi, 110 yaralı var

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak, Selahaddin'in Tuzhurmatu ilçesinde yakıt tankeri ve bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü, 110 kişi yaralandı.

Tuzhurmatu'nun Aksu Mahallesi'nde bulunan polis kontrol noktasında önce yakıt tankeri daha sonra bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Olayda ilk belirlemelere göre, 20 kişi öldü, 110 kişi yaralandı.Olay yerinin yakınındaki Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Kürdistan Kominist Partisi binalarında hasar oluştu. Tuzhurmatu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Subayı Muhammet Ekber, bölgede 2 saldırı düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:"Daha büyük bir saldırı planlanmış ama saldırganlar hedefine ulaşamadı. İlk patlamanın etkisiyle mahallenin giriş yolu tıkandı. Bunun üzerine ikinci araç hedefine ulaşamadı. Eğer ilerleyebilseydi kalabalığın ortasında patlar çok daha fazla kayıp olurdu. Saldırıda ölenlerin arasında güvenlik güçleri de var. Yaralarımız sarmaya çalışıyoruz." Irak Türkmen Cephesi Başkanı Heysem Muhtaroğlu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İntihar saldırıları Türkmenlerin yaşadığı Aksu Mahallesinin girişinde yaşandı. Bu katliamlar, Türkmenlere karşı bilinçli yürütülen operasyonlar kapsamında yapılıyor" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...