İktidar-muhalefet birleşti

İktidar-muhalefet birleşti

GÜNDEM Haberleri

IŞİD'in konsolosluk baskını sonrasında alarma geçen Ankara'da önceki gün başlayan yoğun trafik dün de devam etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'i ayrı ayrı kabul etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakanı Fidan'la bir araya geldi. TBMM'nin Musul özel gündemiyle toplanması bekleniyordu ancak oturum iptal edildi. Davutoğlu, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderleriyle bire bir görüşüp bilgi verdi. MHP lideri Bahçeli, "yoğunum" dedi. Davutoğlu bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e son durumu anlattı. Davutoğlu, "5 Haziran'da IŞİD'in belirli bir bölgeyi ele geçireceğine ilişkin bilgi alındı. 8 Haziran'da gerekli tedbirler alındı. 'Taşının' yazısı gitti fakat henüz taşınma işlemi olmadan olay gerçekleşti. IŞİD'e asla destek vermedik. Örgüt, Suriye ve İran tarafından destekleniyor" dedi. nbsp;Davutoğlu daha sonra yaptığı basın toplantısında da rehinelerin "daha güvenli bir noktada olduklarını" belirterek, "Başkonsolosumuzun eşi ile konuştum. Sağlık ve durumlarıyla ilgili bir olumsuzluk yok" dedi.
Başbakan Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'le telefon görüşmesi yaptı. CHP ise Erdoğan hakkında verdiği gensoru ve Meclis soruşturması önergelerini geri çekti.
Şükran Kaban / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...