Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Darbeye 'darbe' bile dememişti

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Darbeye 'darbe' bile dememişti

GÜNDEM Haberleri

Muhalefetin ortak çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mısır'da Sisi'nin yaptığı darbeye 'darbe' diyememesi o dönem çok dikkat çekmişti.

Mısır doğumlu ve aslen Yozgat kökenli olan Ekmeleddin İhsanoğlu, bu ülkede Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun oldu. Akademik hayatına da El-Ezher Üniversitesi'nde başladı. Türkiye'de sadece 1974 yılında Ankara Üniversitesi'nde doktorasını yapmak için bulundu. nbsp;İngiltere'ye giderek Exeter Üniversitesi'nde çalışmalar yaptı. İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü olarak görev yaptığı sırada 2004 yılında Türkiye'nin adayı olarak yeni adıyla İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Genel Sekreterliğine seçildi. 30 Aralık 2013'te bu görevini devreden İhsanoğlu, 4 dil biliyor. İhsanoğlu'nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda kitap, makale ve tebliği bulunuyor. İhsanoğlu'nun Mısır'da Sisi'nin yaptığı darbeye 'darbe' diyememesi o dönem çok dikkat çekmişti.
Haber Merkezi ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...