Polonya'da yasadışı dinleme skandalı

/ Kaynak: AA
Polonya'da yasadışı dinleme skandalı

DÜNYA Haberleri  / AA

Polonya Başbakanı Tusk: "Hükümeti yasadışı yollardan devirmeyi amaçlayan organize bir teşebbüsle karşı karşıyayız" dedi.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, basına sızdırılan gizli dinleme kayıtlarına sert tepki göstererek, "Hükümeti yasadışı yollardan devirmeyi amaçlayan organize bir teşebbüsle karşı karşıyayız" dedi.

Tusk, İçişleri Bakanı Bartlomiej Sienkiewicz ile Merkez Bankası Başkanı Marek Belka arasında geçen yıl bir restoranda yapılan görüşmenin ses kayıtlarının Wprost dergisinde yayımlanmasını, hükümete karşı "darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

Görüşmenin "yasadışı" kaydedildiğini belirten Başbakan Tusk, "Hükümeti yasadışı yollardan devirmeyi amaçlayan organize bir teşebbüsle karşı karşıyayız. İlk değerlendirmemiz, görüşmede yasalara aykırı bir durum olmadığını göstermektedir" dedi.

Tusk, muhalefetin Merkez Bankası'nın özerkliğine aykırı hareket etmekle suçladığı İçişleri Bakanı Sienkiewicz'in görevden alınması çağrısını da geri çevirdi.

Polonya basınında yer alan haberlerde, hükümetin gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesi Merkez Bankası Başkanı Belka'dan ekonomik büyümeyi teşvik edecek adımlar atmasını istediği iddia ediliyor. Polonya Anayasası, hükümetin merkez bankası üzerinde siyasi etkide bulunmasını yasaklıyor.

Başsavcılık, yasadışı dinleme olayıyla ilgili inceleme başlattı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...