CHP neden Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi?

CHP neden Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı seçilecek kişide bulunmaması gereken özellikleri 10 maddede sıralayan Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu neden seçtiklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, "Saygınlığı olan bir aday üzerinde uzlaştık. Adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Bilgi sahibi. Oturmasını, kalkmasını bilen birisi, yabancı bir devlet adamı ile oturduğunda onun altında ezilmeyen birisi. Biz böyle bir aday üzerinde mutabakat sağladık. Biz halkının değerleri ile çatışan kişiyi ne önerdik ne aklımızın köşesinden geçirdik. Kendisinin bir açıklaması var. 'Bu topraklarda benim gibi çok insan var ama benim adım önerilmişse bundan onur duyarım' diyor. Oturacak yetkilerini bilecek. Az, öz konuşacak. Halkın arasına girebilecek. nbsp; Son derece saygın, kibar bir beyefendi. nbsp;O bir bilim adamı. Böyle bir insan Türkiye için kazanımdır." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"İlk kez cumhurbaşkanı seçeceğiz. Baştan beri tavrımız şu oldu. Seçilecek cumhurbaşkanı CHP'nin cumhurbaşkanı değil halkın cumhurbaşkanı olacaktır. Düşüncemiz buydu. Siyasal partiye endekslenen cumhurbaşkanının sağlıklı görev yapamayacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanına siyasal parti kimliğinin verilmesinin doğru olmayacağını söyledik. Ben CHP'liyim. CHP'nin Genel Başkanıyım. Benim tarafsızlığım her zaman tartışılar. Biz tarafsızlığı tartışılmayacak birini arıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...