Basra'daki konsolosluğumuz tahliye edildi

Basra'daki konsolosluğumuz tahliye edildi

DÜNYA Haberleri

Basra'daki binamızın taciz edilmesi sonrası Başkonsolos Tolga Orkun, iki muavin konsolos ve 15 özel harekat polisi dün karayoluyla Kuveyt'e geçti.

Ankara, Musul'daki konsolosluğumuza yapılan baskının ardından Irak'taki diğer temsilciliklerimizde tedbirlerini artırmıştı. Personel sayısı azaltılmış; Bağdat, Erbil ve Basra'ya 150 özel harekatçı gönderilmişti. Basra'daki binamızın taciz edilmesi sonrası Başkonsolos Tolga Orkun, iki muavin konsolos ve 15 özel harekat polisi dün karayoluyla Kuveyt'e geçti. Personelin bugün Türkiye'ye geçmesi bekleniyor. Dışişleri kaynakları, Basra'da şu anda bir IŞİD tehdidi olmadığını vurgularken, "Ancak bölgedeki güvenlik güçlerinin IŞİD unsurlarıyla çarpışmak üzere kuzey bölgelere geçmesi güvenlik boşluğu oluşturdu. Geçici tahliye sebebi, binanın çok iyi korumaması" dedi. Aynı kaynaklar, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'nın çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Bu arada, IŞİD'in Telafer'i ele geçirmesinin ardından şehirden kaçan Türkmenler'e de ilk yardım ulaştırıldı. AFAD dün Erbil aracılığıyla 20 bin kişilik yardım malzemesi gönderdi. Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...