Kani Bozbay: Başarının temeli soğukkanlı olmak

Kani Bozbay: Başarının temeli soğukkanlı olmak

GÜNDEM Haberleri

İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, "Cesur ve girişimci olun ama insanlarla ve onların duygularıyla çalıştığınızı unutmayın" dedi

Kariyer Zirvesi'ne katılan gençlere hitap eden İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, "Cesur ve girişimci olun ama insanlarla ve onların duygularıyla çalıştığınızı unutmayın" dedi. İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, iş hayatında kariyer yapmak ve başarılı olmak için global dünyayı ve dijital gelişmeleri takip etmek gerektiğini söyledi. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Kariyer Zirvesi öncesinde gerçekleştirilen ve 100 üniversiteden gençlerin katıldığı seminerde konuşan Bozbay, "Ancak bütün bunlarla ilgilenirken insani ilişkilerinizi kaybetmeyin. İnsanlarla ve onların duygularıyla çalıştığınızı asla unutmayın" dedi. Gözlem, iyi analiz ve soğukkanlı davranmayı başarının temel noktaları olarak gösteren Bozbay, "Ayrıca bizim cesur ve girişimci gençlere ihtiyacımız var. İhlas Holding olarak cesur ve üretken fikirlere tüm desteğimizi veriyoruz. Sizin fikirlerinizi önemsiyor ve destekliyoruz. Fikrinizi söylerken korkmayın. Başarıyı sevin ama başarısızlık sizi yolunuzdan ayırmasın" diye konuştu. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay da gençlere, iş hayatına kendilerini hazırlamalarını, üniversitede okurken mümkünse bir iş yerinde çalışmaya başlamalarını tavsiye etti. Okyay, okullarında daha çok değerlerine sahip çıkan, milletine ve ailesine hayırlı evlatlar yetiştirmeyi amaç edindiklerini, elde edilen Değerler Olimpiyatı Şampiyonluğu'nun da bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Başarının sırrını merak eden gençlere seslenen Mehmet Okyay, "Mesleki bilgilerinizin başarıya ulaşmanızdaki etkisi yüzde yirmi civarındadır. Geri kalanı sizin insan ilişkilerindeki becerilerinizdir. Her zaman birlikte olduğunuz insanlarla iyi ilişkiler kurun. Herkesle iyi geçinmeye çalışın" dedi.
Yazarımız Rahim Er de, zirve öncesi seminere katılan gençlere Türk dünyasından Orta Doğu'ya kadar gerçekleşen tarihi olayları, "Güneşin?Gözyaşları" başlığında toplayarak anlattı. Konuşmasının büyük bölümünü gençlerden gelen sorulara ayıran ve soruları büyük bir içtenlikle cevaplayan Rahim Er, merak edilen konulardaki fikirlerini, tecrübelerini paylaşarak aktardı. "Selamınız sermayeniz olsun" diyen Rahim Er, "Ölümden başka her şeyin çaresi vardır" sözünün kendisi için hayat düsturu olduğunu ifade etti.
Kani Bozbay: Başarının temeli soğukkanlı olmak
İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı nbsp;Mehmet Okyay, Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan'a plaket takdim etti.
İSMAİL KAPAN: Dava adına yanlış işlere baş koymayın
Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan, Kariyer Zirvesi öncesi düzenlenen seminerde, "Bir Davaya Adanmışlık ve Kariyer Zirvesi" isimli sunum gerçekleştirdi. Kapan, şu anda Irak ve Suriye'de terör örgütlerinin 'dava' adı altında güttüklerinin saçmalık ve günah olduğunu ifade etti. Bu sebeple "dava" kavramının doğru oturtulması gerektiğini söyleyen Kapan, Pakistan, Bangladeş ve Hindistan'da halkı birleştirici unsurların ortadan kalkmasıyla gelinen ortama dikkat çekti.İsmail Kapan, daha sonra gençlere tavsiyelerini, şöyle sıraladı: "Dava adına yanlış işlere baş koymayın. Kendinizi ve çevrenizi mahvedersiniz. Neyi dava olarak kabul ettiğiniz çok önemlidir. Doğru hedef nbsp;koymuşsanız, tatbikatla birlikte hata yapmaz, başarıya ulaşırsınız. Bundan vazgeçmeyin. Kararlılıkla hedefinize ulaşmaya çalışın. Bu yolda maddi değerler kadar manevi değerlerinize de sahip çıkın."

AYHAN OGAN:
Batı dillerinin yanında Doğu dillerini de öğrenin
Seminere katılan Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan da, "Değişen Türkiye" konulu bir konuşma yaptı. Türkiye'nin batılılaşma sevdasıyla, geçmişten gelen güçlü yönlerinin unutturulmak istendiğini, bunun geçmişteki darbeler ve komplolarla gerçekleştirilmeye çalışıldığını söyledi. Gençlere tavsiyelerini de "Bol bol okuyun. Yabancı dil öğrenirken, sadece batı dillerini değil, doğu dillerini de öğrenin. Kendinizi zorlayın. Başarmak için çok çalışmamız gerekiyor" diye sıraladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...