BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Etlerinizi kavurup saklayın

Etlerinizi kavurup saklayın

Uzmanlar, mikroorganizma yükünün yükselmesi sebebiyle ortaya çıkacak hastalıklara karşı etlerin, kavrulmuş küçük porsiyonlar şeklinde saklanması gerektiğini bildirdi. Kurban Bayramı’nda aşırı et tüketiminin çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, vatandaşlardan gereğinden fazla et tüketiminden kaçınmalarını da istiyor. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü uzmanlarınca hazırlanan bilgi notunda, etin sindiriminin zor olduğuna dikkat çekilerek, gereğinden fazla et tüketimi halinde midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntıların ortaya çıkabileceği belirtiliyor.



ANKARA- Uzmanlar, mikroorganizma yükünün yükselmesi sebebiyle ortaya çıkacak hastalıklara karşı etlerin, kavrulmuş küçük porsiyonlar şeklinde saklanması gerektiğini bildirdi. Kurban Bayramı’nda aşırı et tüketiminin çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, vatandaşlardan gereğinden fazla et tüketiminden kaçınmalarını da istiyor. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü uzmanlarınca hazırlanan bilgi notunda, etin sindiriminin zor olduğuna dikkat çekilerek, gereğinden fazla et tüketimi halinde midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntıların ortaya çıkabileceği belirtiliyor. İşte dikkat etmeniz gereken önemli noktalar: ¥ Veteriner kontrolünden geçmemiş hayvanları kurbanlık olarak almayın. ¥ Etleri ızgara yapmayın, etlerin genellikle kaynama şeklinde pişirilmesi, parazitlerin insana geçmesini büyük ölçüde önleyebilir. ¥ Fazla etleri, buzdolabında hijyenik ambalaj malzemelerinin içinde saklayın. ¥ Etlerin tam pişirilmiş olmasına kesinlikle çok dikkat edin. ¥ Etleri soğuk muhafazaya aldıktan sonra 1 hafta içinde tüketin. ¥ Etleri uzun süre saklamak için kavurma yöntemini kullanın. ¥ Yaşlı ve şişmanlar ile kalbinde rahatsızlık bulunanlar, kırmızı etten uzak durun, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verin.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT