Irak'ta 4 bin kadar Türk vatandaşı bulunuyor

/ Kaynak: AA
Irak'ta 4 bin kadar Türk vatandaşı bulunuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Diplomatik kaynaklar, Irak'ın 15 farklı vilayetinde şu anda 3-4 bin civarında Türk vatandaşı bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Irak'taki gelişmeler nedeniyle Kuveyt'e gönderilen Basra Başkonsolosluğu çalışanlarının bir kısmının Türkiye'ye döndüğü, bir kısmının da bu gece ülkeye geleceği öğrenildi.

Dışişleri kaynakları, dün bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle Kuveyt'e gönderilen Basra Başkonsolosluğu personelinden 10'unun Türkiye'ye geldiğini, kalan personelin bir kısmının bu gece ülkeye geleceğini ve birkaç personelin güvenliğin sağlanması halinde Başkonsolosluğun çalışmalarına devam edebilmesi için Kuveyt'te kalabileceğini söyledi.

Musul'da alıkonulan Türk Başkonsolosluk çalışanlarına ilişkin olumlu bir gelişme olmadığını belirten kaynaklar, durumun aynı şekilde devam ettiğini kaydetti.

Son bir haftada 500 binden fazla Musullunun Kuzey Irak'a sığındığını, bu sayının bir hafta içinde 1 milyona çıkabileceğinden endişe edildiğini vurgulayan kaynaklar, bu gelişmeler nedeniyle AFAD'ın iki çalışanını bölgeye gönderdiğini ve bu kapsamda şimdiye kadar Başkonsolosluk üzerinden yürütülen yardımların koordineli bir şekilde dağıtılması faaliyetlerinin gelecek günlerden itibaren AFAD tarafından yapılacağını söyledi.

Kaynaklar, 15 Türk vatandaşının da kaçırıldığına ilişkin iddiaları henüz esas kaynağından teyit edemediklerini ancak "Böyle bir şey yok" da diyemediklerini vurguladı. Tehdidin sadece Türk vatandaşları için geçerli olmadığını dile getiren kaynaklar, ülkede kaosun devam ettiğinin altını çizdi.

Uluslararası Nakliyeciler Birliği'nin sınıra birkaç görevli göndererek tır şoförlerinin durumunu inceleyeceğini anlatan kaynaklar, şu anda Irak'ta olduğu tahmin edilen tır sayısını 9 bin 690 olarak açıkladı.

6 bin 990 Türk vatandaşı THY uçaklarıyla ülkeye döndü

Diplomatik kaynaklar, Irak'ın 15 farklı vilayetinde şu anda 3-4 bin civarında Türk vatandaşı bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Kaynaklar, Irak'taki güvenlik krizi sürerken 11-18 Haziran tarihleri arasında THY uçakları ile 85'i bebek, 6 bin 990 vatandaşın Türkiye'ye döndüğünü bildirdi.

Ülkedeki gelişmelere rağmen, Türkiye'den Irak'a gidişler olduğuna da işaret eden kaynaklar, THY uçaklarıyla Türkiye'den Irak'a 58'i bebek 4 bin 540 civarında yolcunun taşındığını belirtti. Emniyet kayıtlarına göre de karayolu ile Türkiye'den Irak'a 26 bin 772 kişinin gittiği vurgulandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...