Kızılay, Türkmenler Irak'ta

/ Kaynak: AA
Kızılay, Türkmenler Irak'ta

GÜNDEM Haberleri  / AA

Irak'ta Sincar bölgesine sığınan Telaferli soydaşlara Kızılay tarafından yardımında bulunulması için planlamalar yapıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Sincar bölgesine sığınan Telaferli soydaşlara, Kızılay tarafından 10 bin kişilik gıda, sağlık ve barınma malzemesi yardımında bulunulması için planlamalar yapıldığını bildirdi.

Bakanlıktan, 'Irak kriz masası" başlığıyla duyurulan açıklamada, Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam etmesi nedeniyle Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarının geçerliliğini koruduğu belirtildi. Bu vilayetlerde bulunan Türk vatandaşlarının can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları tavsiyesinde bulunulan açıklamada, başta Musul ve Telafer'de meydana gelen çatışmalar olmak üzere, yerlerinden edilen sivil halka yönelik olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonunda yürütülen insani yardım faaliyetlerinin sürdüğü hatırlatıldı.

AFAD tarafından bölgeye gönderilen 20 bin kişilik insani yardım malzemesinin Sincar bölgesine sığınan Telaferli soydaşlara dağıtımına dün itibariyle başlandığı ifade edilen açıklamada, "Kızılay tarafından da bölgedeki soydaşlarımıza 10 bin kişilik gıda, sağlık ve barınma malzemesi yardımında bulunulması için planlamalar yapılmaktadır" denildi.

Irak'ta 11 Haziran'dan bu yana alıkonulan Türk vatandaşlarının ülkeye en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bakanlığımızda faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği kriz merkezi, Irak'taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk çağrı merkezlerimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak kriz merkezine yönlendirilmektedir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...