IŞİD: Sıra Türkiye'ye gelecek, İstanbul'u da alacağız inşallah

IŞİD: Sıra Türkiye'ye gelecek, İstanbul'u da alacağız inşallah

DÜNYA Haberleri

IŞİD örgütünün, Suriye ve Irak gibi Türkiye'yi de cihat alanı ilan ettiği ortaya çıktı: 'Sıra Türkiye'ye gelecek. İstanbul'da alacağız inşallah'

IŞİD'in Suriye ve Irak gibi, Türkiye'yi de 'cihat alanı' ilan ettiği ortaya çıktı...Türkiye'nin Musul'daki konsolosluğunda bulunan personeli rehin alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Suriye ve Irak gibi Türkiye'yi de cihat alanı ilan ettiği ortaya çıktı. IŞİD'in Türkiye yöneticilerinin Suriye'deki iç savaşın sona ermesinin ardından İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de büyük eylemlere imza atmaya hazırlandıkları belirlendi. Hatta bazı IŞİD yöneticilerinin, "İnşallah İstanbul'u da alacağız" sözleri teknik takibe takıldı.
Türkiye'de yaklaşık iki yıldır cihat için militan toplayan IŞİD'in, Türkiye'ye ilişkin eylem planları da yaptığı ortaya çıktı. Bu konudaki bilgi ve belgeler Ocak ayı içinde örgütün Türkiye ayağına ilişkin yapılan operasyonda elde edildi. Van merkezli olarak düzenlenen ve İstanbul, Adana, Gaziantep, Kilis, Kayseri'ye de sıçrayan operasyonda onlarca IŞİD üyesi gözaltına alınmıştı. Operasyonda Türkiye'nin en büyük IŞİD hücrelerinin liderliğini yapan Halis Bayancuk da yer aldı.

KAMPTA ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Operasyonda, Bayancuk'un, Suriye'deki kamplarda çekilmiş bazı görüntüleri de ele geçirildi. Görüntülerin, Türkiye'den örgüte katılan üyelere verilen dersleri içerdiği görüldü. Örgüt üyelerine yönelik yapılan konuşmaların kayıt altına alındığı belirlendi. Kayıtların incelenmesinin ardından ise Bayancuk'un, Türkiye'nin de Suriye gibi cihat alanı ilan edildiğine yönelik sözlerinin bulunduğu belirlendi. CD'lerde Bayancuk'un, "Suriye'nin fethedilmesinin ardından sıra Türkiye'ye gelecek. İstanbul'da alacağız inşallah" demesi dikkat çekti.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...