Gül beklenirken 'Ekmel Bey' geldi

Gül beklenirken 'Ekmel Bey' geldi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı'nın her hafta cuma namazı kıldığı camide hazırlık yapıldı. Gül son anda karar değiştirdi, cemaat karşısında 'çatı aday'ı buldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul'da bulunduğu zamanlarda cuma namazlarını kıldığı Yeniköy Çarşı Merkez Camisi'nde dün bir sürpriz yaşandı. Sabah saatlerinde Gül'ün namazı burada kılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı için hazırlıklar yapıldı, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Ancak namaza kısa bir süre kala Gül sürpriz bir şekilde planını değiştirerek, resmi programında olmamasına rağmen Tarabya'daki Huber Köşkü'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Görüşmenin uzaması üzerine Cumhurbaşkanı namaz kılacağı camiyi değiştirdi. Davutoğlu'yla birlikte Huber köşküne daha yakın olan Kalender Üstü Camii'ne gitti. Hazırlıkların tamamlandığı Yeniköy Merkez Çarşı Camii önünde Cumhurbaşkanı Gül'ü bekleyenler daha büyük nbsp;bir sürprizle karşılaştı. CHP ve MHP'nin Köşk seçiminde 'çatı aday' olarak gösterdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, cuma namazı için camiye geldi. İhsanoğlu, gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Gül de bu camide namaz kılıyor. Gelmekten vazgeçtiği söyleniyor. Karşılaşma olmasın diye mi" sorusu üzerine şunları söyledi: "Onu bilmiyorum. Onun adına konuşma yapamam. Sizden öğrendim. Ben genellikle burada kılıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...