Çiçek, Orhun Kitabeleri'ni ziyaret etti

/ Kaynak: AA
Çiçek, Orhun Kitabeleri'ni ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çiçek, Orhun Kitabeleri'ni ziyaret etti, "Biz, asırlar evvel bu topraklardan Batı'ya gitmişiz ancak köklerimiz, hala burada" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Moğolistan'da Orhun Kitabeleri'ni ziyaretinde, "Biz, asırlar evvel bu topraklardan Batı'ya gitmişiz ancak köklerimiz, hala burada" dedi.

Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold'ın daveti üzerine bu ülkeye resmi ziyarette bulunan Çiçek, programının son gününde Çengiz Han Havalimanı'ndan helikopterle başkentin güneybatısında bulunan Karakurum bölgesine hareket etti.

Orhun Vadisi'ndeki UNESCO Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan Endenezuu adlı Budist manastırını gezen Çiçek, Höşöö Tsaidam Müzesini de ziyaret ederek sergilenen eserlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Orhun Kitabeleri'ni ziyaret eden Çiçek, beraberindeki milletvekilleri ve Moğol yetkililer ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiçek, basın mensuplarının soruları üzerine, "Asırlar evvel, biz buradan Batı'ya gitmişiz ancak köklerimiz hala burada" dedi.

Moğol kültürünün Anadolu kültürüyle birçok ortak noktası olduğuna belirten Çiçek, nbsp; "Türkiye, burada siyasi olarak da kültürel olarak da var ve artık ekonomik olarak da ağırlığımızı hissettiriyoruz" diye konuştu.

Moğolistan'ın Türkiye'den beklentilerinin fazla olduğunu ifade eden Çiçek, "Türk-Moğol ilişkilerinin gelişmesine her iki tarafın da ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Müze ziyaretinin ardından geleneksel Moğol kır festivali Minii Naadam'a katılan Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, giydikleri yerel kostümlerle güreş müsabakalarını, at yarışını ve ok atma yarışını izledi.

Gezide kendisine eşlik eden ev sahibi ülkenin Meclis Başkanı Enkhbold ile beraber ok atan ve at binen Çiçek, daha sonra müsabakada derece alanlara ödüllerini verdi.

TBMM Başkanı Çiçek, 24 Haziran'da başladığı resmi ziyaret kapsamında Moğolistan Parlamentosunu ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj ve Başbakan Niroviin Altankhuyag ile bir araya gelmişti.

Çiçek, ayrıca Türkiye ve Moğolistan arasında diplomatik ilişki tesisinin 45. yıl dönümü dolayısıyla verilen resepsiyona katılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...