CHP'li İnce'nin Erdoğan korkusu

/ Kaynak: İHA
CHP'li İnce'nin Erdoğan korkusu

Politika Haberleri  / İHA

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "10 Ağustos'a yapılacak seçim kimin seçileceğinin değil, kimin seçilmeyeceğinin seçimidir" dedi.

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde partililere hitap eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

Önlerinde bir cumhurbaşkanlığı süreci olduğunu ve ilk ziyaretini Çorum'a yaptığını dile getiren İnce, "İlk kez burada konuşuyorum. Bir daha da konuşmayacağım. Ben bu sürecin içerisinde olmadım. Sizler gibi televizyondan öğrendim. Bunu da doğru bulmuyorum. Ben grup başkanvekiliyim, televizyondan öğrendim. Yapılacak birkaç iş var. Çıkarsın televizyonların karşısına reddedersin, kızarsın tepkini ortaya koyarsın. Ne işe yarar, bir tek Tayyip Erdoğan'ın işine yarar. Bende onun işine yarasın istemiyorum. 10 Ağustos'a yapılacak seçim kimin seçileceğinin değil, kimin seçilmeyeceğinin seçimidir.

Bu Başbakan Cumhurbaşkanı olursa hukuk devleti bitecek. Yargı, üniversite diz çökecek. MGK'ya başkanlık yapacak. Devletin her bilgisine haiz olacak. Kendisine bir zırh örecek. Başbakanlıktaki zırhı ayrı, Cumhurbaşkanlığındaki zırhı ayrı. Vatana ihanetten başka hiçbir konuda yargılanamayacak. Demokrasiye inanmayan bu kişinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna gelmemesi lazım. İçimize sinse de sinmese de bu defteri kapatalım, 10 Ağustos için çalışalım. Bu konuda benden daha sıkıntılı olduğunu söyleyecek kimse yok. İlk kez Çorum'da bunu söyledim. Bundan sonraki süreçte gittiğim yerlerde bir daha asla başka yerde söylemeyeceğim. Bir kere söylemekte benim hakkım. Adayımızın çalışması için elimden gelen katkıyı ortaya koyarım. Sürece olan itirazımızı da tarihe not düşerim" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...