Renault-Nissan, Rus otomotiv devini aldı

Renault-Nissan, Rus otomotiv devini aldı

Ekonomi Haberleri

Renault tarafından yapılan açıklamada AvtoVAZ şirketinin hisse alım kararının, birkaç gün önce gerçekleştiği belirtildi.

Renault-Nissan İttifakı ile Russian Technologies AvtoVAZ'da çoğunluk hissesi almak amacıyla bir ortak girişim kurmuşlardı.
2 sene önce Renault-Nissan yaklaşık 750 milyon dolar yatırım yapacağını ve Russian Technologies AvtoVAZ'ın borcunu yeniden yapılandıracağını açıklamıştı. Renault-Nissan, AvtoVAZ'ın kontrolüne sahip olmak üzere ortaklıkta çoğunluk hissesine sahip olacaktı.
Renault-Nissan, 2014 yılı ortasına kadar ortaklık sermayesinin yüzde 67,13'ünü elde etmek amacıyla yaklaşık 750 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Wall Street gazetesine Renault yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre bu işlem tamamlandı ve Renault-Nissan ittifakı 742 milyon dolar karşılığında Avtovaz'ın kontrol eden şirketten %67.1 hisse alarak, Avtovaz hisselerinin yüzde 50.1'le kontrolünü almış oldu.
Rusya'nın Kırım ve Doğu Ukrayna sebebiyle uluslararası yalnızlaşma yaşadığı bir dönemde gerçekleşen bu adımla Renault-Nissan ittifakı da, Rusya'daki faaliyetlerini devam ettirme kararlılığını sürdüren şirketlerin arasında eklendi.
Avtovaz hisseleri Moskova Borsası'nda Cuma günü yüzde 1.7'lik bir düşüş yaşamıştı. Lada markasının üretimiyle tanıdığımız Avtovaz şirketi artık Renault-Nissan ittifakının kontrolünde.

nbsp;Renault-Nissan, Rus otomotiv devini aldı
385 HP'lik Audi
Audi'nin konsept aracı RS 5 TDI Concept 'teki en büyük yenilik, var olan 12 Volt'luk elektrik sistemine, 48 Volt'luk ayrı bir sistemin entegre edilmesi oldu. İlk kez bu araçta kullanılan 48 Volt'luk elektrik sisteminin, gelecek dönemde seri üretim araçlarda da kullanılması planlanıyor. RS 5 TDI Concept, çift turbolu V6 motoruyla, 385 HP güç üretiyor.
nbsp;Renault-Nissan, Rus otomotiv devini aldı
Hidrojen yakıt hücreli Toyota
Toyota, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer hidrojen yakıt hücreli hibrit otomobili Fuel Cell Sedan'ın seri üretim tasarımını Japonya'da tanıttı. nbsp;Geçtiğimiz yıl Tokyo Motor Show'da konsept olarak görücüye çıkan Fuel Cell Sedan, hidrojen yakıt hücreli otomobillerin gelişimine öncü olarak, 2015 yılında yollardaki yerini alacak. nbsp;Çevre dostu FCV konsept sadece su buharı üreten, dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip 4 kapılı sedan otomobili olacak. Çevre dostu otomobiller üretme temelinde üretilen FCV Sedan, Japonya'da Nisan 2015'ten önce satışa sunulacak. Otomobil, Amerika ve Avrupa'da ise 2015 yazında piyasada olacak.

nbsp;Renault-Nissan, Rus otomotiv devini aldı
Courier'ler futbol oynadı
Ford Transit Courier ve Tourneo Courier, ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen, araç ile futbolu bir araya getiren Courierball organizasyonunda sıra dışı bir performans sergiledi. 1.2 metre çapındaki dev futbol topu ile oynanan maçlarda, Transit Courier ve Tourneo Courier araçlar, 4'er kişilik 2 takım halinde mücadele ettiler.
Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen ve Ford Otosan'ın Yeniköy Fabrikası'nda tüm dünya için Türkiye'de üretilen Tourneo ve Transit Courier Mayıs ayında Türkiye'de satışa sunuldu. İlklerin öncüsü Tourneo ve Transit Courier sınıfında ESP'yi standart sunan ilk model olmasının yanında patenti Ford Otosan'a ait akıllı cihaz istasyonu ve ayarlanabilir bagaj örtüsü gibi özelliklere sahip.

nbsp;Renault-Nissan, Rus otomotiv devini aldı

HAFTANIN OTOMOBİLİ
Yeni Volkswagen Caddy
Fiyatı: 55.630 TL'den başlıyor


ARTILARI
Volkswagen kalitesi, aracın içindeki ticari araç hissinden fazla binek araç hissi oluşması. Keyifli sürüş dinamikleri, iç mekandaki genişliği. Malzeme kalitesi.

EKSİLERİ
DSG şanzımanın oranları biraz rahatsız ediyor. Bir de USB çıkışı olmaması.

Teknik özellikleri
1.6 litre dizel 102 beygirlik bir motor, 2.0 litre dizel 140 beygir, DSG ve normal şanzımanlı seçenekler mevcut.

Öne çıkan rakipleri:
Mercedes Citan, Fiat Doblo, Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee, Ford Tourneo-Transit Connect


BURCU nbsp;ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...