Suriye sınırındaki orman yangını 3 gündür sönmüyor

/ Kaynak: AA
Suriye sınırındaki orman yangını 3 gündür sönmüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında Lazkiye kenti kırsalındaki ormanlık alanda 3 gün önce çıkan orman yangını devam ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 3 gün önce Esed rejimine bağlı birliklerin muhaliflerin kontrolündeki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırısı sonrası Murtlu köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangın sürüyor.Türkiye sınırına 5 kilometre uzaklıkta Yayladağı ilçesi Çamlıtepe mevkisi karşısındaki yangının zaman zaman şiddetini arttırdığı, Suriye tarafında ise yangına herhangi bir müdahalenin yapılmadığı kaydedildi.Şu an için Türkiye'ye sıçrama ihtimalinin olmadığı bildirilen yangın Yayladağı Orman İşletme Şefliği ekiplerince takip ediliyor.
Bu arada rejim birlikleri ve muhalifler arasında bölgede yaşanan çatışmalar da sürüyor. Çatışma sesleri ilçeden de duyuluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...