Boğazda yarışacak yüzücüler bugün açıklanacak

/ Kaynak: İHA
Boğazda yarışacak yüzücüler bugün açıklanacak

SPOR Haberleri  / İHA

'Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı' için elemelerden geçen ve yüzmeye hak kazanan tüm isimler bugün açıklanıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 26. kez, 20 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirilecek 'Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı' için elemelerden geçen ve yüzmeye hak kazanan tüm isimler bugün açıklanıyor.Bu sene Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda yüzmek için başvuru yapan yüzücü adayları İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir olmak üzere 4 farklı ilde gerçekleşen seçmeler sonucu belirlendi. Dört farklı şehirde 800 metrelik parkurda antrenör ve hakemler eşliğinde yapılan seçme yarışlarına katılarak belirlenen ve İstanbul Boğazında kulaç atmaya hak kazanan tüm yüzücüler, bugün Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Boğaziçi Komisyonu resmi sitesi bogazici.olimpiyat.org.tr adresinde açıklanıyor.

NEFESLER TUTULDU, YARIŞLAR 20 TEMMUZ'DA

TMOK, gerçekleştirdiği spor faaliyetleri içinde önemli bir yere sahip ve özgün bir deneyim olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın, ulusal ve uluslararası medyanın odaklandığı çok yönlü bir platformda kitlesel bir etkinlik olarak geliştirmek için yıllardır çalışıyor. 1989 yılında 4 bayan 64 erkek yüzücü ile başlayan bu efsanevi serüven 26. Yılında, Türk ve 50'yi aşkın ülkeden yabancı 1700'ü aşkın yüzücüye eşsiz bir deneyim yaşatacak. Bu sene 20 Temmuz'da yapılacak yarışlara 1707'si Türk, 932'si yabancı olmak üzere toplam 2639 kişi ön başvuruda bulunmuştu. İstanbul, Avrupa ve Asya kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden 'boğaz' su yolu geçmesi özelliğiyle bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturuyor ve 'Herkes için spor' temasına uygun kıtalararası yüzme yarışı yapılıyor. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona erecek Boğaziçi Yüzme Yarışları, Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı için de özel bir öneme sahip.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...