'Gerekirse Türkiye'yi koruruz'

'Gerekirse Türkiye'yi koruruz'

DÜNYA Haberleri

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Amerikalı General Philip Breedlove Türkiye'nin güney sınırlarındaki olaylardan endişe duyduklarını açıkladı

Breedlove, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine şöyle konuştu: "Türkiye'nin sınırı boyunca olanlara yönelik, endişelerimiz bulunduğunu Avrupalı bir komutan olarak söyleyebilirim. Mecbur kalırsak Türkiye savunacağımız bir müttefik. Sınırın güney yakasında, yabancı savaşçı akınını artıracak veya Avrupa'da bizi etkileyebilecek her türlü faaliyetten endişeliyiz." Bu arada IŞİD'in birçok kenti işgal etmesi sonrası Irak'a 500 asker sevk eden ABD, bölgeye 300 asker daha gönderme kararı aldı. Yeni askerler Irak güçlerine yardım edecek. ABD'nin daha önce gönderdiği 200 asker Irak'a ulaştı. Askerler, ABD'nin Bağdat'taki büyükelçiliğini, Bağdat Havaalanı'nı ve bazı önemli tesisleri koruyacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...