AK Parti'de çoğunluk onu istedi, zarftan Davutoğlu çıktı

AK Parti'de çoğunluk onu istedi, zarftan Davutoğlu çıktı

Politika Haberleri

Erdoğan "yeni Başbakan kim olmalı" diye sorduğu milletvekili, kadın ve gençlik kolları ile il başkanlarının çoğunluğundan aynı cevabı aldı: Ahmet Davutoğlu

Liderini 'halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı' olarak Çankaya'ya gönderen AK Parti'de yeni Başbakanı belirleme çalışmaları hız kazandı. Başbakan Recep Tayyip da Erdoğan halefinin belirlenmesi için parti teşkilatının nabzını bizzat ölçüyor. Cumhurbaşkanı adaylığı için kararını temayül yoklamalarıyla veren Erdoğan, yeni Genel Başkan ve Başbakan için de aynı yöntemi kullanıyor. Şimdiye kadar MKYK üyeleri, il başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının fikrini soran Başbakan, zarf içinde aldığı cevapların büyük çoğunluğunda aynı ismi gördü: Ahmet Davutoğlu.
Erdoğan'ın önceki gece, kendisi için verilen veda resepsiyonunda buluştuğu AK Parti milletvekillerinin büyük bölümünün de 27 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongrede aday gösterilecek isim konusunda tercihlerini Davutoğlu'ndan yana kullandığı öğrenildi. Bazı vekiller Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin gibi isimleri önerirken, bazılarının ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü partinin başında görmek istediklerini belirttikleri öğrenildi.

KİM OLURSA ARKASINDA DURURUZ

Dün, TGRT HABER TV'nin yayına katılarak Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplayan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da bunu yalanlamadı. AK Parti'nin bir siyasi hareket olduğunu ve liderinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Akdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kongre kimi takdir ederse birisi genel başkan ve başbakan olacaktır. Erdoğan yeni Türkiye vaadinde bulundu. Herkese fikir soruluyor. Genel kabul görülen isim olacaktır." nbsp;

Abdullah Gül'ün 'partime döneceğim' açıklamasını "Sayın Cumhurbaşkanımızın eylemine ve söylemine karşı partiden tavır geliştiriliyormuş gibi yaklaşımı doğru bulmam" sözleriyle değerlendiren Akdoğan, Ahmet Davutoğlu'yla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: "Bize sorulduğunda düşüncemizi söyleriz. İsmi geçenlerin hepsi Değerli insanlar. Perşembe günü MYK toplanacak ve orada bir karar verilmiş olacak. İsim isim yapılan oylamaların sonuçları gelecek ve bir karar verilecek. O karar verildikten sonra bütün olarak arkasında dururuz. AK Parti de sorun yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Bugüne kadar bu oyunlar çok denendi ama tutmadı. Bazı kişiler koparıldı ama onlar kaybetti."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...