Koç yılın ilk 6 ayında 1.4 milyar TL kâr etti

Koç yılın ilk 6 ayında 1.4  milyar  TL kâr  etti

Ekonomi Haberleri

Koç Holding, yılın ilk 6 ayında yatırımlarını yüzde 8 artırarak 2.8 milyar liraya yükseltti

Otosan Yeniköy Fabrikası'nın ve TürkTraktör Sakarya Erenler Fabrikası'nın açılışlarını gerçekleştiren Koç Holding, yılın ilk 6 ayında yatırımlarını yüzde 8 artırarak 2.8 milyar liraya yükseltti. Koç Holding açıklamasına göre, şirket 1.6 milyar lira vergi öncesi kâr ve 32.2 milyar lira gelir elde etti. Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Koç Topluluğu'nun tarihinin en büyük organik yatırım döneminden geçtiğini vurgulayarak, 2014 yılının ilk yarısında önemli yatırımların açılışlarını gerçekleştirdiklerini, yılın geri kalan döneminde ise planlanan yatırımların tamamlanacağını aktardı. 2014 yılının ilk yarısında Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın ve TürkTraktör Sakarya Erenler Fabrikası'nın açılışlarını gerçekleştirdiklerini anımsatan Durak, 2014 yılının ilk yarısında gerçekleşen kombine yatırımların bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 8 artış kaydederek 2.8 milyar liraya yükseldiğini aktardı.Otomotiv sektöründe ise otomobil fiyatlarındaki artış, ÖTV zammı, taşıt kredilerine getirilen sınırlamalar ve seçim öncesinde düşük seyreden tüketici güveni gibi faktörler nedeniyle yılın ilk yarısında beklendiği şekilde daralma görüldüğünü kaydeden Durak, ancak ihracatın aratarak sürüyor olmasının tüm sektöre can simidi olduğunu vurguladı. Durak, beyaz eşya pazarının ise ikinci çeyrekte toparlanarak geçen yıla paralel seyrettiğini ve böylece ilk yarıdaki daralmanın azaldığını belirterek, benzer şekilde beyaz eşya pazarında da ihracattaki artışın Avrupa'daki olumlu seyrin etkisiyle devam ettiğini ifade etti.

1 MİLYAR?DOLAR?CEPTE?KALACAK

Turgay Durak, devam eden yatırımlara ilişkin şunları söyledi: "Cari açığa da yıllık yaklaşık 1 milyar dolar pozitif katkı sağlaması öngörülen, ayrıca Tüpraş İzmit Rafinerisi'ni dünyanın en gelişmiş rafinerilerinden biri haline getirecek olan 2.7 milyar dolarlık Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde son dönemece girildi. 2014 yılının ilk yarısı itibariyle yatırım tutarı 2,4 milyar dolar seviyelerine ulaşan projenin yüzde %96,61'i tamamlandı. Kasım 2014 tarihinde tamamlanarak 3,5 milyon tonu beyaz ürün olmak üzere yılda 4,2 milyon ton ürün üretecek olan proje sayesinde, Tüpraş rafinerileri tam kapasite çalışabilecek ve Türkiye'nin büyük oranda ithalatla karşıladığı dizel ihtiyacının önemli kısmı da yerli üretimle karşılanabilecek."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...