15 yıl geçse de bu acı unutulmaz

15 yıl geçse de bu acı unutulmaz

GÜNDEM Haberleri

Asrın felaketi olarak kabul edilen Marmara Depremi'nin yüreklerde açtığı yaralar kapanmıyor.

nbsp;"Asrın felaketi" kabul edilen Marmara Depremi'nin ardından tam 15 yıl geçti. Maddi yıkımın izleri kısmen silinmiş olsa da acıyı görenler dün yine hüznü yaşadı. Yalova, Sakarya ve Gölçük'te yakınlarını depremde kaybeden binlerce acılı insan kabristanlara akın etti. Kur'an-ı kerim okuyanlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Sakarya'da depremde hamile kızı Fatma'yı kaybeden Hasan Kenan, "Kızım hamileydi. 3'e 5 kala zaten doğum sancısı başlamıştı. Enkazın altında kalınca sıkışmadan dolayı hem çocuğu hem de kendisi rahmetli oldu. Bebeğimiz kız olacaktı" dedi. Depremde annesi ile 6 kardeşini kaybeden 27 yaşındaki Turgay Meydan ise, "3 kardeşimin de cenazesini bulamadım. DNA testi istiyorum, cevap alamıyorum" diye konuştu. Yalova'da ise yıkılan binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı'na binlerce kişi akın etti. Hayatını kaybeden kişilerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bırakan vatandaşlar, onlar için dua etti. nbsp;

nbsp;15 yıl geçse de bu acı unutulmaz
nbsp;15 yıl geçse de bu acı unutulmaz
ANA YÜREĞİ DAYANAMADI
Depremin 15. yıldönümünde, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bir anma töreni düzenlendi. Depremde şehit düşen Denizci Astsubay Çavuş Sezai Demir'in annesi Emine Demir anıtta oğlunun adını okuyunca baygınlık geçirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...