Filistin heyeti Kahire'den ayrıldı

/ Kaynak: AA
Filistin heyeti Kahire'den ayrıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da İsrail ile Filistinli gruplar arasında dolaylı yürütülen ateşkes görüşmelerinin sona ermesinin ardından Filistin heyeti ülkeden ayrıldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail heyetinin görüşmelerden çekilmesinin ardından Filistin heyeti de ülkeden ayrılarak Ürdün üzerinden Filistin'e geçti.
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler çerçevesinde son olarak varılan 5 günlük geçici ateşkes kararı, önceki gün 24 saat daha uzatılmış ancak İsrail'in Gazze'den roket atıldığını ileri sürerek yeniden saldırılara başlaması üzerine ateşkes son ermişti. Hamas ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.
Ateşkesin dün sona ermesinden bu yana İsrail'in düzenlediği saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti, 60'tan fazla kişi yaralandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...