50 bin insana 'ebola' karantinası

/ Kaynak: AA
50 bin insana 'ebola' karantinası

DÜNYA Haberleri  / AA

Ebola virüsünün en çok etkilediği yer olan Liberya'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ayrıca 50 bin kişi karantina altına alındı.

Ebola virüsünün en çok etkilediği yer Afrika ülkesi Liberya. Ancak insanlar, Ebola'nın ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değil. Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf çareyi gece sokağa çıkma yasağı ilan etmekte buldu. Sirleaf ayrıca 50 bin kişinin karantina altına alınması emrini verdi.

Liberya, Ebola virüsüyle savaş için çok sert önlemler aldı. nbsp;Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, bugünden itibaren gece 21.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan etti. nbsp;Ayrıca başkent Monrovia'nın iki mahallesinde 50 bin kişi karantina altına alındı. nbsp;Liberya'da Ebola virüsüyle mücadele için daha önce sağlık seferberliği ve olağanüstü hal ilan edilmişti.

West Point bölgesindeki bir sağlık kuruluşu geçen Cumartesi günü silahlı ve maskeli kişilerce yağmalanmış ve 37 Ebola şüphelisi hasta karantinadan kaçırılmıştı.

Kaçan tüm hastalar, hastaneye geri dönmesine rağmen bölgedeki yoksul halkla temas ettikleri ihtimali üzerinde duruluyor.

Başkentin 50 bin kişinin yaşadığı West Point gecekondu bölgesinde hastalık riskinin yüksek olduğu belirtildi.

Ebola virüsü Afrika'daki diğer ülkeleri de etkilemeye devam ediyor. Nijerya'da Ebola virüsünün neden olduğu hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Nijerya Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu, ölen 5'inci hastanın Haziran ayında hastalık belirtileriyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden ilk vaka Liberyalı Patrick Sawyer'ı tedavi eden Nijeryalı bir doktor olduğunu söyledi.

Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya, Sierra Leone ve Nijerya'da binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola salgınına neden olan virüs hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, kanıtlanmış bir tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için "küresel kamu sağlığı acil durumu" ilan etmiş, deneysel tedavi yöntemlerinin kullanılabileceğini açıklamıştı.

Ebolada iyileşme umudu


Liberya hükümeti, deney aşamasındaki Ebola ilacını kullanan 3 doktorun sağlık durumunda iyileşme gözlendiğini açıkladı.


Enformasyon Bakanı Lewis Brown, Amerikalı bir şirketin ürettiği ZMapp ilacının verildiği doktorlarda iyileşme belirtilerine rastlandığını ve durumun umut verdiğini belirtti. nbsp;


Brown, isimleri gizli tutulan sağlık ekibindeki bu iyileşme belirtilerinin heyecan verici olduğunu ve Ebola virüsüyle mücadelede bir adım daha atıldığını vurguladı.


İlacı almadan önce 3 doktorun ölmek üzere olduğunu hatırlatan Brown, sağlık bakanlığının ilaç geliştiren şirketlerle temasını sürdürdüğünü de ifade etti. Brown, hükümetin az miktarda Zmapp elde edebildiğine dikkati çekti.


Virüsü kapan Amerikalı 2 misyoner de Zmapp ile iyileşme kaydetmişti. Ancak 75 yaşındaki İspanyol bir papaz ilaca rağmen geçen hafta yaşamını yitirmişti.


Dünya Sağlık Örgütü, salgının ciddiyetine dayanarak henüz test aşamasında olan ilaçların tedavi amaçlı kullanılabileceğine karar vermişti. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...