BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çaya limon katın

Çaya limon katın

Diyetisyen Dr. Nurten Budak, Türk toplumuna özgü birtakım beslenme hatalarının kansızlığa sebep olduğunu söyledi.



KAYSERİ- Diyetisyen Dr. Nurten Budak, Türk toplumuna özgü birtakım beslenme hatalarının kansızlığa sebep olduğunu söyledi. Türkiye’de özellikle yemek sırasında aşırı çay tüketildiğini belirten Budak, şöyle konuştu, ‘’Yapılan araştırmalar, çayda bulunan birtakım maddelerin vücudun demir emilimini engellediğini gösteriyor. Biz de yaygın olarak sık çay içen bir toplumuz. Bu da kansızlık sebeplerinin başında gelmektedir. Bunu önleyebilmek için yemeklerden 1 saat önce ya da sonra çay içilmemelidir. Çayın olumsuz etkisini önlemek için açık ya da limonlu çay içilmesi gerekir. Limonda bulunan C vitamini, demir emilimini artırır. ’’
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104001
    % -1.26
  • 3.5061
    % 0.96
  • 4.1839
    % 0.36
  • 4.7509
    % 0.47
  • 145.618
    % -0.67
 
 
 
 
 
KAPAT