HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hayırlı selefe hayırlı halef

Kaynak: AA
Hayırlı selefe hayırlı halef

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas sözcüsü Muşir el-Mısri, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı adaylığına ilişkin, "Hayırlı selefe hayırlı halef" değerlendirmesinde bulundu.

Hamas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Hamas sözcüsü Muşir el-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun adaylığına ilişkin, "Hayırlı selefe hayırlı halef (Hayru halefin li hayri selef)" ifadesini kullandı.

Mısri, Türkiye'nin Davutoğlu döneminde, Filistin ve özellikle 47 gündür İsrail'in acımasız saldırılarına maruz kalan Gazze'ye yönelik desteğin daha da arttığına şahit olmasını umduğunu söyledi.

Davutoğlu hakkında Mısri, "Tarihsel mirasın, büyük bir pozisyonun sahibi, iç ve dışişleri açısından Türkiye'nin kalkınmasında büyük rol oynamış şahsiyet" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu'nun, "Erdoğan'ın Türkiye ve Ümmet'in kalkınmasında izlediği yolu izleyeceğine" olan inancını dile getiren Mısri, Dışişleri Bakanı'nın, İsrail'in 2012'deki "acımasızca" saldırısı sırasında Gazze'deki hastaneyi ziyaretinde gördüğü "dehşet verici manzaralar" karşısında göz yaşlarını tutamadığı anları hatırlattı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...