UNRWA'dan Gazze için yardım kampanyası

/ Kaynak: AA
UNRWA'dan Gazze için yardım kampanyası

DÜNYA Haberleri  / AA

UNRWA, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'de, evleri yıkılan ve evini terketmek zorunda kalan 500 bin Filistinli için yardım kampanyası başlattı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'de, evleri yıkılan ve evini terketmek zorunda kalan 500 bin Filistinli için yardım kampanyası başlattı.

UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de sığınmacı durumuna düşen 500 bin Filistinli için 295 milyon dolarlık yardım kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de 500 bin kişi, günlük yardıma muhtaç. Yaklaşık 300 bin kişi, şuan UNRWA'ya bağlı 85 okulda kalıyor. 20 binden fazla ev kullanılamayacak durumda. Altyapı ve kanalizasyon sistemi büyük zarar görmüş. Acil yardım kampanyası çerçevesinde toplanacak paralar, söz konusu insanların ihtiyaçlarını giderme imkanı sağlayacak" denildi.

Uluslararası çevreler tarafından taahhüt edilen 150 milyon dolar değerindeki yardımların ayni bağışlara katkı sağladığına işaret edilerek, bunun ihtiyaç duyulan mebleğın ancak yarısını karşıladığına işaret edildi.

Gazze'deki durumlara ilişkin açıklamada, "Gazze'nin etrafı tamamen kapalı durumda. Doğu kesimi büyük ölçüde yıkıma maruz kaldı, ayrıca bölgede infilak etmemiş mühimmatlar mevcut. İnsanların gidebileceği bir yer yok. Etrafındaki şiddet nedeniyle hareket edemeyen insanlar acil ihtiyaçlarını gidermek için yardıma muhtaç. Kriz bölgesinin genişlemesi, daha fazla sivilin UNRWA'ya ihtiyaç duyması anlamına geliyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, en çok gıda ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyulduğuna işaret edilerek, sosyal ve psikolojik desteğin de gerekliliği vurgulandı.

Son zamanlarda İsrail'in hava saldırılarının Gazze'nin batı kesimlerinde yoğunlaştığı, söz konusu bölgelerde ise UNRWA'ya bağlı sığınma merkezlerinin bulunduğunun altı çizildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...