Erdoğan'ın Çankaya stratejisinde öncelik çözüm ve paralelle mücadele

Erdoğan'ın Çankaya stratejisinde öncelik çözüm ve paralelle mücadele

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda, kabineye özellikle çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadele konusunda inisiyatifin yine kendisinde olacağı mesajı verdi.

Halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 'Başbakan' olarak katıldığı Bakanlar Kurulu'nda, kabineye özellikle çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadele konusunda inisiyatifin yine kendisinde olacağı mesajını verdi. Önceki gün yapılan toplantıda Erdoğan şunları söyledi: "Bu başbakan olarak son toplantım sizinle. Ama yine birlikte olmaya devam edeceğiz. Özellikle çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadeleyi bizzat takip edeceğim. Bölgesel gelişmeler ve Türkiye'nin AB üyeliği ile yeni Anayasa çalışmaları da gündemimizde olacak." nbsp;
Öte yandan, AK Parti'nin tek genel başkan adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise yaklaşık 4 günden beri bazı bakan ve parti yöneticileri ile bir araya gelerek kongre konuşması ve 62. hükümetin programı üzerinde çalışma yaptı. Edinilen bilgilere göre Davutoğlu, konuşmasında "Hep birlikte yeni Türkiye" vurgusu yapıp, restorasyon sürecine girildiğini anlatacak. AK Parti kurmaylarının yaptığı hazırlık kapsamında Davutoğlu hükümetinin programı 61'inci hükümetin programının devamı niteliğinde olacak. Özellikle ekonomi başlığı altındaki hedeflerde belli revizyonlar yapılacak, yargı alanında yapılacaklar ile yeni anayasaya vurgu yapılacak. Artık milli güvenlik kurulunun gündemine gelen devlet içindeki paralel yapı ile mücadele de ilk kez hükümet programına da girecek. Programda çözüm süreci ve yeni Anayasa konusunda da ayrı bölümler yer alacak.
Yücel Kayaoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...