'Peşmergeye silah veren ilk ülke İran'

'Peşmergeye silah veren ilk ülke İran'

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, peşmergenin silah çağrısına ilk olarak İran'ın cevap verdiğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak ziyaretleri kapsamında Erbil'e gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le görüşmesi sonrasında, "İran, silah yardımında bize destek veren ilk ülkelerdendir" dedi ve verdiği destek sebebiyle İran'a teşekkür etti. Daha önce de IŞİD'i yenilgiye uğratacak iradeye sahip olduklarını ifade eden Barzani, "Silah yardımının gelmesiyle peşmergenin cesareti arttı. IŞİD'e karşı saldırı pozisyonuna geçtik ve ilerleme kaydediyoruz" diye konuştu. Zarif de, "Irak'ın emniyetini, kendi ülkemizin güvenliği olarak görüyoruz. IŞİD, sadece Irak için değil, tüm Ortadoğu bölgesi için tehdittir. Bütün ülkeler, diyalog halinde IŞİD terörüne karşı mücadele etmelidir" dedi. Zarif, İran'ın IŞİD'le savaşmak üzere Irak'a asker gönderdiği iddialarını da yalanladı. Bu arada Mahmur'dan Musul'a doğru ilerleyen peşmerge kuvvetleri, IŞİD'in elindeki Bakırte nahiyesiyle iki köyü kontrolüne aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...