Paralel yapı davasında Balyoz emsal gösterildi

Paralel yapı davasında Balyoz emsal gösterildi

GÜNDEM Haberleri

5 polisin tutuklanmasına karar veren mahkeme Yargıtay'ın Balyoz kararına atıfta bulunarak, şüphelilerin hükümeti yıkmak için ittifak kurduklarını vurguladı

Emniyet'teki paralel yapılanmaya yönelik yürütülen "Casusluk" ve "yasadışı dinleme" soruşturmasında Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yardımcısı Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Mahkeme serbest bırakılan 7 polisten 6'sı hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını hükmetti. 5 şüphelinin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçuyla tutuklanmasına karar veren mahkeme gerekçesinde, Yargıtay'ın Balyoz davası hakkında 9 Ekim 2013'te verdiği karara yer verdi. Kararda şüphelilerin kurdukları ittifak doğrultusunda hükümet üyelerinin dinleyerek ve hükümeti iş görmez hale getirmek için hareket ettikleri ifade edildi. Kararda, şüphelilerin emniyet müdürlüğü hiyerarşik organizasyonu içerisinde hareket etmeyerek yasal olmayan oluşum çerçevesinde faaliyet yürüttükleri ifade edildi. Kararda, bir kısım şüphelilerin, suç işlemek için anlaşmaya vardıklarını öne sürerek, amaçları doğrultusunda hedef şahıslar olmadığı halde 61. hükümetin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 63 kez hedef şahıslarla olan görüşmelerinin tape haline getirerek dosyaya konulduğu belirtildi. Erdoğan hakkında 'örgüt lideri' ve 'dönemin Başbakanı' nbsp;ibarelerinin fezlekede yer aldığı hatırlatılan kararda "Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı görüşmenin kamera görüntülerinin de dosyaya konulduğu" kaydedildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...