'Soma'da üretim yeniden başlıyor'

'Soma'da üretim yeniden başlıyor'

Ekonomi Haberleri

Taner Yıldız, "İşçi kardeşlerimiz önümüzdeki haftadan itibaren bir plan, program dahilinde, sadece Işıklar'da çalışmaya başlayabilecekler" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaşanan maden faciasından çok önemli dersler çıkardıklarını, bu sebeple 130'dan fazla madenin kapalı olduğunu söyledi. Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, "Soma'da kazanın yaşandığı işletme kontrollerden geçti. Yaklaşık 1000 megavatlık bir santral var. Yerli kömürle çalışıyor. Şu ana kadar bir aksama olmadı ama kömür üretilemezse, beklemek zorundayız. Bu da bizim için iyi bir şey değil. Az yağış yağdı, yerli kaynağı oradan kısalım; az kömür çıktı kömürü de, buradan kısalım. Doğalgaza bağımlılık kaçınılmaz olur. Bu tercih ettiğimiz bir durum değil. Çalışma ve Enerji bakanlıklarından iki müfettiş grubu oraya gitti ve oranın en büyük ocağı olan Işıklar'ın kısmen faaliyete geçebileceğine dair raporlamalarını hazırladı. Rapor yayımlandıktan sonra işçi kardeşlerimiz önümüzdeki haftadan itibaren bir plan, program dahilinde Işıklar'da çalışmaya başlayabilecekler. Altını çizerek söylüyorum kısmen, tamamı değil ama çalışabilecekleri bir alan oluşturuyoruz." Kazanın olduğu Eynez'de bir çalışma olmayacağını ifade eden Yıldız, Atabacası ocağının da çalışmaya hazır olmadığının tespit edildiğini kaydetti.

"CEP TELEFONUM HEP YANIMDA"
Bakan Yıldız, "Cumhurbaşkanımızdan sonra en fazla dinlenen kişi olduğum söyleniyor. Gizlimiz saklımız yok, cep telefonum hep yanımda. Kim ne öğrenmek istiyorsa, bunu paylaşabiliriz. Ama dinleyen de kimse, bütün tedbirleri alacağız" dedi.

Su seviyesinin düşmesi enerji maliyetlerini artırdı
Taner Yıldız, yağışların azalmasına bağlı olarak HES'lerdeki su seviyesinin düşmesinin Türkiye'nin enerji maliyetlerini artırdığını söyledi. Türkiye'de normal şartlarda üretilen elektriğin 4'te 1'i sudan kaynaklanırken, şimdi hemen hemen 5'te 1'inin sudan kaynaklandığına işaret eden Bakan Yıldız, aradaki farkın düşük maliyetli kaynaklar yerine yüksek maliyetli kaynaklardan telafi edildiğini, bunun da maliyet baskısı oluşturduğunu belirtti. TANAP'ın temelini önümüzdeki mart ayında atmayı planladıklarını söyleyen Bakan Yıldız, "2019 veya 2020 yılında da Akkuyu NGS'de elektrik üretimi hedefliyoruz. Konya'da kurulacak güneş santrali de inşallah dünyanın en büyüğü olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...