Putin'den Kırım'a dev yatırım

Putin'den Kırım'a dev yatırım

DÜNYA Haberleri

Ukrayna toprağı Kırım'ı ilhak eden Rusya dev bir yatırım için kolları sıvadı.Rusya ile Kırım yarımadasını bağlayacak köprü için 6.4 milyar $ harcanacak.

Kırım yarımadasını Kerç Boğazı üzerinden Rusya'ya bağlayacak köprünün inşaatına başlandı. Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, köprünün inşa edileceği arazide, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan mayınların temizlenmesi ve zemin etüt çalışmalarının başladığını söyledi.


Mayın temizleme çalışmalarının Savunma Bakanlığı uzmanları tarafından yürütüldüğünü ve işaretleme işlemlerinin bittiğini belirten Rusya Ulaştırma Bakanı Sokolov, projeye uygun olarak köprünün 2018'de bitirileceğini ifade etti.


Köprü geçişine kadar olan bölgedeki 42 kilometrelik iki yönlü demiryolu ve 40 kilometrelik otoyol projesinin de devlet denetiminden geçtiğini belirten Sokolov, köprünün yıllık 100 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacağını vurguladı.


Sokolov, köprünün Kırım yarımadasını Rusya topraklarına birleştireceğini ve hem demiryolu hem de karayolu için geçiş imkanı sunacağını belirtti.


Rosavtador firması tarafından yapılacak köprü, 19 kilometreyi bulacak. Kerç Köprüsü'nün maliyeti yaklaşık 6.4 milyar dolar (230 milyar ruble) olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...