Davutoğlu'dan 'Fethullah Gülen' açıklaması

/ Kaynak: AA
Davutoğlu'dan 'Fethullah Gülen' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, Gülen'in iadesiyle ilgili "Pensilvanya'dan birtakım talimatlarla çalışmalar yürütülüyorsa gerekli her türlü adım atılır'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüşen Davutoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu, "Bizim hedefimiz, İstanbul'un kadim kültürünü, mirasını en küçük çakıl taşına kadar korumak, ona gelecek her bir zararı ortak kültürümüzün ve insanlık birikiminin zararı şeklinde görmek" dedi.


Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'in iadesini ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Hepinizin takip ettiği hukuki soruşturmalar yürüyor. Çok ciddi suçlamalar söz konusu. Bu hukuki süreç hiç kesintisiz şekilde devam edecek.


Türkiye'de şu veya bu niyetle milli iradeden güç almayan herhangi bir yapının bürokrasi üzerinden siyaseti, hukuku, toplumsal hayatı denetim altına almasına izin vermeyiz. Hele bu yapı, yurt dışında belli odaklarda ki biri de Pensilvanya'dır, oralardan birtakım talimatlarla çalışmalarını yürütüyorsa tabii ki bu hukuki süreçle doğrudan ilişkili olarak gerekli her türlü adım atılır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da kast ettiği budur" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...