Uyuşturucu gemisindeki 4 Türk tutuklandı

/ Kaynak: AA
Uyuşturucu gemisindeki 4 Türk tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya açıklarında 420 kilogram uyuşturucu taşıyan bir gemiye el koyuldu, geminin 4 Türk personeli tutuklandı

Alicante'deki Gümrük Muhafaza Birliği'nde Uluslararası Suç Örgütleri ve Uyuşturucu ile Mücadele Bölümü Başkanı Eloy Quiros, basına yaptığı açıklamada, hafta içinde Alicante'nin 13 mil açığındaki Alboran adası yakınlarında düzenlenen operasyonda uyuşturucunun yakalandığı Tanzanya bandıralı geminin Fas'tan hareket ettiğini, suç örgütlerinin bu güzergahı sıkça kullandığını söyledi.
Bu güzergahta şimdiye kadar hep esrar ele geçirdiklerini, ilk defa kokain yakaladıklarını dile getiren Quiros, yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin 14 milyon avro olduğunu kaydetti. İspanyol yetkili, kokainin 400 paket halinde gemideki demir atma deposunda bulunduğunu ifade etti. Gemideki 4 Türk vatandaşı personel, Alicante'nin Torrevieja ilçesindeki mahkemeye çıkarıldı. Türk personel hakkında tutuklama kararı çıktı. Tüm evrakları yasal olan geminin ise Cartagena limanına çekildiği açıklandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...