Bin Ukrayna askeri esir

Bin Ukrayna askeri esir

DÜNYA Haberleri

Rusya yanlıları, ellerinde 1000 Ukraynalı askerin rehin olduğunu açıkladı

Ukrayna hükümeti ile hafta sonunda ateşkes protokolü imzalayan Rusya yanlısı ayrılıkçılar, rehin tuttukları 15 Ukrayna askerini serbest bıraktı. Donetsk Halk Cumhuriyeti Devlet Güvenliği Bakanı Leonid Baranov, ellerinde yaklaşık 1000 Ukraynalı askerin olduğunu belirterek, "Kiev hükümeti rehin tuttuğu ve bırakacağı kişilerin listesini versin. 200 - 300 arkadaşımızın esir düştüğünü tahmin ediyoruz. Biz toleranslı davranıyor ve 200-300 kişiye karşılık, 1000 Ukrayna askerini bırakacağımızı duyuruyoruz" dedi. Harkov, Odessa'da bazı arkadaşlarının mahkûm edildiğini duyduklarını söyleyen Baranov, "Başka suçlardan yargılandıklarını duyduk. O arkadaşlarımız da serbest bırakılmalı. Bu sebeple Kiev hükümeti serbest bırakılacak kişilerin listesini çıkarmalı ve bize teslim etmeli" diye konuştu. Bu arada Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Vladimir Polevoy, ülkenin doğusunda terörle mücadele operasyonunun başlamasından bu yana yaklaşık 6 ayda 864 askerin hayatını kaybettiğini, 3 bin 215 askerin ise yaralandığını kaydetti.

AB'DEN YENİ YAPTIRIMLAR

Bu arada Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı. Bugün duyurulacak yaptırımların uygulanacak şirketler arasında Rusya'nın üç büyük petrol şirketi; Gazpromneft, Transneft ve Rosneft de yer alıyor. Askeri ürün imal eden Obonoprom, United Airscraft Corp. ve Uralvagonzavod da artık AB'den fon sağlayamayacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...