IŞİD'den infazlarla ilgili şaşırtan karar!

IŞİD'den infazlarla ilgili şaşırtan karar!

DÜNYA Haberleri

Irak ve Suriye'de işgal ettiği yerlerde saçtığı dehşet ile dünya kamuoyunun gündeminden düşmeyen IŞİD imaj düzeltmeye karar verdi.

Bunun için biz dizi karar yayınlayan örgüt katliam ve kafa kesme görüntülerinin kaydedilmesi ve basın yayın organlarına dağıtılmasına kısıtlama getirdi. "İslam Devleti Genel Komitesi" imzasıyla yayınlanan kararla eylemlerin görüntülenmesi özel izne bağlandı.


Kararda, "İslam Devleti Genel Komitesi, özel izin dışında kafa kesme eylemlerini görüntüleme, resmi ve gayri resmi kanallar ile sosyal paylaşım sitelerindeki özel hesaplarda yayınlama eylemlerini yasaklama kararı aldı.Konuyla ilgili yapılan her ihlal, ciddiyetle takip edilecek ve bu ihllalerin hesabı sorulacaktır" ifadelerine yer verildi.


Bu arada IŞİD Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani sosyal paylaşım sitesi Youtube'dan yayınladığı ses kaydında, IŞİD'e itaat etmeyen, sözlü, ekonomik ya da fiilen örgüte muhalefet eden Sünnilerin "kafir", Şiilerin tümünün ise İslam'dan çıkan "mürted" olduğunu iddia ederek, "sadece kendileriyle çatışmaya giren kafirlerin" öldürüleceğini söyledi.MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...