Kadri: Hükümet bizi zorlamasın

/ Kaynak: AA
Kadri: Hükümet bizi zorlamasın

DÜNYA Haberleri  / AA

Kadri, ''Hükümet bizi zorlamasın, eğer savaş çıkarsa Kaddafi'nin başına gelenler hükümet yetkililerinin de başına gelebilir'' dedi.

Pakistan Halk Hareketi (PAT) Lideri Tahir-ul Kadri, ''Hükümet bizi zorlamasın, eğer savaş çıkarsa Kaddafi'nin başına gelenler hükümet yetkililerinin de başına gelebilir'' dedi.

Pakistan'da 14 Ağustos'ta Pakistan Adalet Hareketi (PTI) ve Pakistan Halk Hareketi (PAT) tarafından Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebiyle başlatılan hükümet karşıtı gösteriler bakanlık binaları ve parlamentonun bulunduğu kırmızı bölgede devam ediyor.

Parlamento binası önünde destekçilerine seslenen Kadri, "mevcut hükümetin yasadışı ve antidemokratik olduğunu ve hükümetin başlattığı devrime engel olamayacağını" söyledi.

Savaş çıktığı takdirde "kimsenin göz yaşına bakmayacaklarını" dile getiren Kadri, ''Hükümet bizi zorlamasın, eğer savaş çıkacak olursa karşımıza çıkan kimsenin göz yaşına bakmayacağız, Kaddafi'nin başına gelenler bu hükümet yetkililerinin de başına gelebilir. Mevcut hükümet değiştirilmesi gereken antidemokratik ve yasa dışı bir hükümettir. Meclis binasında oturanlar, halkın oyu ile orada oturuyorlar ama ne yazık ki o oy veren garibanlar hakkında hiçbirisi ağız açmıyor. Bu ülkede gariban anayasadan faydalanamıyor. Artık kimse başlattığımız devrime engel olamayacak'' dedi.

Hükümetin oluşturduğu müzakere heyeti ile PAT ve PTI heyetleri bugün yeniden bir araya geldi. Hükümet heyeti üyelerinden Ekonomi Bakanı İshak Dar gazetecilere yaptığı açıklamada, neredeyse bütün noktada anlaşmaya varıldığını ancak PTI'ın tek talebi üzerine anlaşamadıklarını söyledi. PTI müzakere heyetinden Şah Mahmud Kureyşi de taleplerin hükümet heyetine sunduklarını, bir dahaki görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin hükümet heyetine bağlı olduğunu belirtti.

Bir taraftan müzakere heyetlerinin görüşmeleri devam etse de PTI Lideri İmran Han yaptığı miting konuşmalarında Başbakan Navaz Şerif istifa etmeden gösterilerine son vermeyeceklerini sık sık dile getiriyor.

Kalkınma ve Planlama Bakanı İhsan İkbal, "PTI Lideri İmran Han'ı, mitinglerde yanlış konuşmalar yaparak halkı iç savaşa sürüklemekle" suçladı. İkbal, ''İmran Han'ın konuşmalarına bakarsak kendi partisi hariç herkes hırsız ve suçlu. Mitinglerde olumsuz konuşmalar yaparak genç nesli yanlış yönlendiriyor ve iç savaşa sürüklüyor. Artık İmran Han iftira atmayı bir kenara bırakıp siyasi gerçeklerle yüzleşmelidir'' dedi.

30 Ağustos gecesi PAT Lideri Tahir-ul Kadri'nin, taraftarlarına Başbakanlık Ofisi'ne yürüme çağrısı yapmasının ardından göstericilerle polis arasında çatışmalar başlamış, olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

İmran Han, Mayıs 2013'teki genel seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, tüm yasal girişimlerinin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı. Han ve destekçileri, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a yürümüştü. Devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını isteyen PAT lideri Tahir-ul Kadri de yürüyüşe ve muhalif gösterilere destek vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...