"Sünni Arap ülkeleri bizi müttefik olarak görüyor"

"Sünni Arap ülkeleri  bizi müttefik olarak görüyor"

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Sünni Arap ülkelerinin artık İsrail'i düşman değil müttefik olarak gördüğünü öne sürdü.

Orta Doğu'da yeni bir ortaklığın kurulduğunu söyleyen Netanyahu, "Birçok Sünni Arap ülkesi, İran'ın saldırganlığının ve radikal Şii uzantılarının Sünni radikalizmle birlikte kendileri için temel bir tehdit unsuru oluşturduğunu anladı. Bunun sonucu olarak da (Arap ülkeleri) İsrail'le olan ilişkilerini gözden geçirerek, İsrail'in kendilerinin düşmanı değil ortak düşmana karşı müttefik olduğunu anladılar" dedi. Temmuz ve ağustos aylarında Gazze'de 2 bin 155 Flistinlinin öldürülmesi için ordusuna emir veren Netanyahu, kendisinin bu işbirliği ve hatta barış için bir imkan sunduğunu ileri sürdü. Bu arada Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Haniye, İsrail'in, Filistin topraklarında işlediği suçlardan dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a "Roma Sözleşmesi"ni imzalaması için çağrıda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...