Pilotlara alkol baskını!

Pilotlara alkol baskını!

GÜNDEM Haberleri

Habersiz olarak uçuş öncesi veya sonrası gerçekleştirilen denetimlerde alkol aldığı belirlenen pilot ve kabin ekibi üyeleri meslekten tamamen men edilecek.

Türkiye'de bir dönem oldukça konuşulan ve talep edilen konulardan biri olan uçuş ekibine alkol denetimi, hayata geçirilmeye başlandı. Turistik bölgelerdeki balon görevlilerini de kapsayan denetim uygulaması Nevşehir ve İstanbul'da başlatıldı. Habersiz olarak uçuş öncesi veya sonrası gerçekleştirilen denetimlerde alkol alan uçucu personele büyük yaptırımlar gelecek. Alkol kullandığı tespit edilen görevlilere ilk olarak idari ve para cezaları kapsamında belirlenmiş 5 bin lira para cezası kesilecek. Kanında limit dışı alkol belirlenen pilot ve kabin ekibi üyeleri meslekten tamamen men edilecek.
Denetimlerde yapılacak testlere girmek istemeyen hostesinden mühendisine kadar herkes alkollü sayılacak. Testlere giren ve alkol kullandığı tespit edilen personelin test sonuçlarına itiraz hakkı da bulunacak. Uçaklar için şimdilik sadece İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında uygulanan denetim faaliyeti ayrıca balon uçuran görevliler için Nevşehir'de yapılıyor. Denetimlerin çok yakında Antalya Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanında da gerçekleştirileceği belirtiliyor. Ayrıca gerçekleştirilen denetimler yolcuların görmeyeceği şekilde yapılacak. Bu yolla yolcuların kendilerini psikolojik olarak kötü hissetmeleri engellenecek.
OSMAN ÇOBANOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...