Ebola tedavisi karaborsaya düştü

Ebola tedavisi karaborsaya düştü

DÜNYA Haberleri

Batı Afrika'da Ebola virüsünden kurtulan bir hastanın kanıyla geliştirilen ve hastalığın tedavisinde sonuç veren yöntem karaborsaya düştü.

2 bin 400 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Eboladan kurtulan bir hastanın kanıyla geliştirilen yöntem olumlu sonuç verdi. Batı Afrika'daki hastanın iyileşmesini sağlayan tedavi yönteminin karaborsaya düştüğü belirtildi.Sabah'ın haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Margaret Chan, söz konusu tedavide uygulanan serumların birçok farklı ölümcül virüsü taşıdığını açıkladı. Ebola virüsüne yakalanan Rick Sacra adındaki bir hasta da bu tedavi yöntemiyle iyileşmişti. Şu anda 4 bin 700 kişinin taşıdığı Ebola'yı tedavi etmek için bir ilaç bulunmuyor. Hastalar şu anda kan transferi ve antibiyotiklerle tedavi edilmeye çalışılıyor. Ancak iki ilaç şirketince geliştirilen ve test aşamasını geçen iki aşının kasım ayında uygulanmaya başlanacağı açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...